Baj van az új Samsung Galaxy eszközök kijelzőivel

Baj van az új Samsung Galaxy eszközök kijelzőivel

A Samsung az év elején már belefutott a Galaxy S20 Ultra esetében egy olyan hibába, ami a megjelenítők esetében különös zöldüléssel járt együtt. Ez egy méregdrága csúcsmobilnál nagyon kellemetlen, és azt gondolhattuk volna, hogy a vállalat nagyon vigyázni fog arra, hogy ez ne történhessen meg újra, de alig néhány hónappal később megint erről számolhatunk be. És most már több eszköz is érintett a dologban.

Friss visszajelzések szerint nem megfelelően működik a Galaxy Note20 sorozatból a Note20 Ultra modellnek a kijelzője, a Galaxy Tab S7 szériának pedig már mindkét tagja problémás viselkedést mutatott, a Tab S7 és a Tab S7+ is hajlamos arra, hogy elkezdjen bizonyos körülmények között zöldülni a képernyője.

Az érintett készülékeknek a listáját végignézve a rutinosabb olvasóink azt is kiszúrhatják, hogy a különleges hiba ezúttal már nem is csak az OLED-et érinti. Hiszen a Galaxy Note20 Ultra és a Galaxy Tab S7+ mellett a kedvezőbb áron kínált Galaxy Tab S7 esetében is tapasztalták a zöldülést a tulajdonosok, márpedig ezt a táblagépet a tervezők LCD képernyővel látták el 11 hüvelykes méretben.

Galéria megnyitása
Így fest a bezöldült Galaxy Tab S7+ képernyője

Amikor egy adott fényerőszinten van a kijelző, akkor a zöld tinta valamilyen oknál fogva rendellenesen kezd viselkedni a képernyőknél, és a mobilok, tabletek felülete erősen zöldes árnyalatúvá válik, eltorzítva ezzel minden más színt is. Mivel ezek a készülék már nagyon kifinomultan vezérlik a képernyőknek a fényerejét, így a hiba a legváratlanabb helyzetekben is előállhat.

A részletesebb visszajelzést adó felhasználók leírása szerint a 120 Hz-es képfrissítést is érinti a dolog, ugyanis csak akkor tapasztalták az elszíneződést, amikor az emelt képfrissítésre kapcsoltak. És értelemszerűen ezek a készülékek azok, amelyek már támogatják a 120 Hz-es megjelenítési lehetőséget. Sajnos a Samsung hivatalosan semmit nem közölt az ügyben, így nem tudjuk, hogy a dél-koreaiak álláspontja mi az ügyben.

A lényeg, hogy szerencsére a hiba szoftveresen teljesen orvosolható. Nincs arról szó, hogy a Samsung gyenge minőségű képernyőket alkalmazott mindenféle méretben az újdonságok esetében. És reményeink szerint hamarosan el is fog készülni a vállalat a megfelelő javítással.

Egyébként a zöldülési probléma érdekes módon nemcsak a Samsungnál merült fel az elmúlt időszakban. Remélhetőleg a gyártók ezt a különös hibát a jövőben már nagyobb rutinnal fogják majd kezelni. Mivel mostanában kezdtek el terjedni a nagyobb képfrissítési értékre képes megjelenítők is, így valóban ennek is köze lehet az ügyhöz. Jó, hogy ezt egy szoftveres javítással lehet utólag orvosolni, de sokkal örömtelibb lenne, ha nem kellene a drága készülékeket vásárolóknak ilyesmivel szembenéznie. Mert az élményt bizony alaposan le tudja rombolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap