B206-os és B208-as Eee Box

Az Asus bemutatta két soron következő Eee Box-át, a B206-ot és B208-at. A B206-ról már korábban beszámoltunk az oldalunkon, miszerint egy ütőképes, integrált AMD grafikus vezérlővel rendelkező nettop PC-vel lesz dolgunk. Az új B208 pedig egy még erősebb asztali nettop PC-nek ígérkezik.

B206-os és B208-as Eee Box

Az Asus bemutatta két soron következő Eee Box-át, a B206-ot és B208-at. A B206-ról már korábban beszámoltunk az oldalunkon, miszerint egy ütőképes, AMD grafikus vezérlővel rendelkező nettop PC-vel lesz dolgunk. Az új B208 pedig egy még erősebb asztali nettop PC-nek ígérkezik.

Először kezdjük az Eee Box B206-tal. Valóban, az Asus egy végre megfelelő teljesítményű gépet rakott össze az Intel Atom processzora mellé. A szokásos 1,6 GHz-es Intel Atom N270-es processzor mellé 1 GB DDR2-es notebook-memória került. A tárolásról egy SATA II-es interfészű, 160 GB kapacitású merevlemez gondoskodik, ami mellé még 10 GB online tárhelyet is biztosít az Asus (ez az Eee Storage). A megjelenítésről a 256 MB memóriával rendelkező Radeon HD3450 grafikus kártya gondoskodik, így számos lehetőség megnyílik a B206-tulajdonosok előtt. Lehet vele akár HD-videót is lejátszani (bár erre a korábbi változatokon is volt lehetőség), illetve egy kis játékról sem kell lemondani ezzel az aprócska géppel.

Természetesen integrált audió vezérlő is megtalálható benne: a Realtek ALC662 Azalia chipje. Vezetéknélküli hálózatra egy 802.11b/g/n-szabványú Wifi-interfésszel, a vezetékes hálózatra pedig egy gigabites Ethernet-csatolóval csatlakozik. Megtalálható még benne Bluetooth, öt-az-egyben kártyaolvasó, valamint 4 USB 2.0-port, DVI-D és HDMI-kimenet is.

A 222 x 178 x 26,9 mm méretű Eee Box B206 már kapható Olaszországban 379 eurós áron. A hirdetés szerint 26 decibeles zajjal és 29 W-os fogyasztással rendelkezik a B206.

A másik újdonság az Eee Box B208. Ebbe az 1,6 GHz-es Intel Atom 330-as központi egység került ami az Atom-termékvonal első kétmagos példánya. Természetesen a gyorsabb processzor mellé erősebb videókártya is dukál, így ebbe az ATI Radeon HD4350 került dedikált 256 MB memóriával. A rendszer itt is csak 1 GB memóriát kapott, viszont háttértárból választhatunk 160, 250 vagy 320 GB-os modellt. Szintén 4 darab USB 2.0-port, vezetéknélküli 802.11b/g/n WiFi-interfész, vezetékes Ethernet-csatoló, többformátumú kártyaolvasó, távirányító, HDMI-kimenet jellemzi. Változás, hogy kapott egy akkumulátort is ami energiakimaradás esetén jól jöhet.

Az Eee Box B208 Windows Vista Home Basic vagy Windows Vista Business operációs rendszerrel fog forgalomba kerülni. Valószínűleg azért nem XP-vel, mert már túllépi az XP-licenszben meghatározott hardverspecifikációt a gép. Egy Windows Vista Home Premium azonban kétségkívül jobb választás lenne egy ilyen erős gép mellé a Windows Media Center-lehetőségek miatt, azonban az Asus úgy tűnik saját Eee Cinema szoftverével tervezi a multimédiás igények kielégítését. Árról és megjelenési időpontról egyelőre nincs információnk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward