B150-es gamer alaplapokat mutatott be az ASUS

A két friss termék között gyakorlatilag csak annyi a különbség, hogy az Aura modell színes, programozható ledes világítást kapott.

B150-es gamer alaplapokat mutatott be az ASUS

Aki Skylake platform köré szeretné építeni legfrissebb számítógépét, már eddig is rengeteg alaplap közül választhatott, de az ASUS jóvoltából a napokban két újabb modellel bővült a lista, a friss modellek pedig a költséghatékony megoldások szegmensében versenyeznek, hiszen B150-es lapkakészlettel látták el őket, egyikük azonban színesebb egyéniség, mint a nagy átlag.

Az ATX formátumú újdonságok közül a B150 Pro Gaming/Aura színes ledes világítással próbálja feldobni az adott számítógépházat, és ezt elég látványosan teszi. A programozható RGB LED világítás több különböző világítási módot ismer: villoghat,, lélegezhet, reagálhat a zene ütemére, váltogathatja a színeket, de akár folyamatosan is világíthat. Extraként még arra is van lehetőség, hogy a világítás reagáljon a processzor üzemi hőmérsékletére és terhelésére, így ezeknek megfelelően változhat a színe. Természetesen a főbb paraméterek tetszés szerint beállíthatóak. A ledes világítás működését a gyártó weboldalán található demónak köszönhetően bárki megcsodálhatja.

Az ötletes ledes világítástól eltekintve mind a B150 Pro Gaming/Aura, mind pedig a B150 Pro Gaming ugyanazt a kialakítást alkalmazza. Az új alaplapok LGA-1151-es processzorfoglalattal és négy darab DDR4-es memóriafoglalattal érkeznek – utóbbiak akár 64 GB-nyi DDR4-2133 MHz-es rendszermemóriát is fogadhatnak. A bővítőhelyek között két PCI Express 3.0 x16-os slotot találunk, amelyek közül a felső x16-os, az alsó pedig x4-es sávszélességgel dolgozik – előbbi a processzorhoz, utóbbi a B150-es PCH-hoz kapcsolódik. Rajtuk kívül két darab PCI Express 3.0 x1-es, valamint két PCI slot is rendelkezésre áll.

A költséghatékony lapkakészlet ellenére az adattárolókat elég jól kiszolgálják az alaplapok: mindkettőn 6 darab SATA 6 Gbps-os port és egy PCIe 3.0 x2-es M.2-es slot található, ami PCIe és SATA alapú M.2-es SSD kártyákat egyaránt fogad. További jó hír, hogy a B150-es PCH USB 3.0-s portjain felül egy USB 3.1 Type-C és egy USB 3.1 Type A port is szerepel a csatlakozók között. USB 3.0-s portokból egyébként négy hátlapit és két előlapit rejtenek az alaplapok.

Az új alaplapok Realtek ALC1150 alapú SupremeFX audió rendszert kaptak, természetesen EMI védőpajzs kíséretében, Gigabites Ethernet vezérlőből pedig egy Intel I219V típusú megoldás teljesít rajtuk szolgáltatást, amihez jár a GameFirst technológia is. A ventilátorok hatékony működéséről az ASUS Fan Xpert3-as fordulatszám-szabályzó rendszere gondoskodik, sőt, a folyadékhűtő rendszerek szivattyújához külön tápcsatlakozó is van a termékeken. A sort egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet zárja.

A két új alaplap hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy árcédulájukon milyen összeg szerepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward