Shop menü

AZ XREAL KITERJESZTETT VALÓSÁGBAN UTAZÓ MOBILT DOBOTT PIACRA, MEGLEPŐEN OLCSÓN

A speciális termék hétköznapi okostelefonként is megállja majd a helyét, de akkor tud majd igazán kibontakozni, ha egy Xreal szemüveg is kerül mellé.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Xreal kiterjesztett valóságban utazó mobilt dobott piacra, meglepően olcsón

Az Xreal Beam Pro Kínában debütált, de nem marad a hazai pályán, hanem nemzetközi szinten is megvásárolható lesz. Egy olyan mobilról van szó, amit direkt arra fejlesztettek, hogy az Xreal kiterjesztett valóság szemüvegekkel lehessen használni. Egy Xreal Air szemüveg kiváló kombinációt fog alkotni hírünk alanyával.

Az fejlesztők egy 6,5 hüvelykes, Full HD+ felbontású megjelenítő köré építették az Xreal okostelefont. Amikor csatlakoztatnak hozzá egy szemüveget akkor ezen keresztül lehet majd kezelni a felhasználó elé vetített képet, az érintőképernyő mellett az integrált szenzorok is részt vesznek majd az irányításban. A szemüvegen keresztül akár 130 colon, Full HD minőséget kapnak a nézők, 90 Hz-es megjelenítést támogatva, ennek köszönhetően jobb lesz a sebességérzet.

Galéria megnyitása

A Beam Prón az Android 14 operációs rendszer lesz jelen egy speciális grafikus felhasználói felülettel, ami a kiterjesztett valósághoz is optimalizálva lett. A NebulaOS néven fut az Xreal megoldása, és rengeteg alkalmazás elérésére nyújt lehetőséget. Akár osztott képernyőt is lehet majd használni egy Xreal szemüveggel a kiterjesztett valóságban, egyszerre futhat például egy videó lejátszás és mellette egy másik applikáció a virtuális vásznon.

Galéria megnyitása

Mindenféle programot meg lehet nyitni a készülékkel, nem kell gondoskodni extra támogatásról, de a legjobb élményt azok fogják nyújtani, amit optimalizáltak; ezeknek a kínálata folyamatosan növekedik majd. Több játékstreaming szolgáltatás is elérhető lesz az Xreal Beam Próról, kontrollert is lehet az új okostelefonhoz csatlakoztatni, hogy az élmény még teljesebb legyen. Miközben természetesen a Netflix, YouTube és társaik is jelen lesznek, és az Apple TV+ kínálata is kiélvezhető lesz egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Egy olyan kameramodult kapott a hátára a Beam Pro, ami 3D felvételek megörökítésére alkalmas, a videókat és fényképeket pedig a térhatás kiélvezése mellett lehet majd visszanézni az Xreal szemüvegeken keresztül bárhol, bármikor. 50 megapixelesek a kamerák, de kisméretű szenzort használnak. 60 FPS-sel Full HD minőségű 3D videót lehet a mobillal rögzíteni, és ezeket 2D-ben készülék kijelzőjén is vissza lehet majd nézni. Van egy előlapi kamera is, ami 8 MPixeles.

Galéria megnyitása

Egy meg nem nevezett Qualcomm Snapdragon rendszerchip húzza az igát az Xreal Beam Próban. Ez valószínűleg nem fog extrém tempót nyújtani, de megfelelő felhasználói élményt biztosíthat. 6 vagy akár 8 GB memóriával, és 128 vagy 256 GB tárhellyel szolgálhat a szerkezet kiviteltől függően – van bővítési lehetőség. 5G támogatással is szolgál az eszköz, ami ugyancsak arra utal, hogy azért nem egy fapados lapkát rejthet. Biztosított a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.2 modul is.

208 gramm az eszköz tömege, és IP54 tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kibírja majd, ha esőben megázik. Kettő USB-C csatlakozó kapott a termék, ami azért lényeges itt, mert normál használatban az egyik aljzat a szemüveg miatt foglalt lesz. Tehát amennyiben az ember tölteni akarja az okostelefont, akkor nélkülözhetetlen a második USB-C. Így már akkor sem kell pihentetni az eszközöket, ha a Beam Pro már merülőben van.

Galéria megnyitása

Az Xreal kiterjesztett valóság szemüveggel együtt elég gyorsan lemeríthető a páros, éppen ezért jó, hogy biztosított a kettő aljzat. A hivatalos adat szerint játékkal és streaming videózással is kb. 3 órát bír a szemüveggel használt mobiltelefon. Ez részben annak köszönhető, hogy elég karcsú akkumulátor került a gépbe, csak 4300 mAh-s a telep, ami mindenképpen meglepő. A gyorstöltés 27 W-tal támogatott.

Galéria megnyitása

Az Xreal Beam Pro mindössze 200 dolláros áron lesz megvásárolható az Egyesült Államokban. A vállalat akciósan az alap Xreal Air szemüveget is éppen ennyiért kínálja, tehát csak 400 dollárt kell kifizetni a csomagért, és bárhol lehet élvezni az AR és VR tartalmakat a cég fejlesztései révén.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére