Az utolsó negyedévben érkezhet a Bay Trail T

A tabletekbe szánt platform piacra dobása még messze van, ami az Intelnek biztosan nem kedvez.

Az utolsó negyedévben érkezhet a Bay Trail T

Különféle piaci források szerint a Bay Trail alapokon nyugvó táblagépek várhatóan csak az utolsó negyedévben tudnak majd elstartolni, az eredetileg tervezett harmadik helyett. Az augusztusból való kimaradás azt jelentené az Intel számára, hogy Bay Trail T-vel érkező tabletek kiesnének az iskolai készülődésre történő vásárlási hullámból. Cserébe persze egy későbbi rajt magában foglalná a hálaadást, a fekete pénteket és a karácsonyi rohamot is, ezek pedig megfelelő marketing mellett képesek lehetnek behozni az augusztusban kieső bevételeket.

Az óriás azt ígéri, a SoC-ot használó eszközök többsége egész napos akkumulátoros élettartammal fog kecsegtetni (ez az Intel nyelvén általában 8-10 órát jelent), akár egy hét készenléti idő mellett. Az érkező gépek dizájnjának kulcsszava a vékonyság, ami 8 mm-es készülékházat jelent, de természetesen erőben is drasztikus lesz az ugrás az Atom Z2760 dual-core egységhez viszonyítva, a friss táblák sokkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek (köszönhetően a négy magnak és az architekturális fejlesztéseknek).

Azt se felejtsük el, hogy kivételesen itt az AMD van lépéselőnyben, ugyanis az AMD Temash-alapú táblagépek várhatóan már június elején bemutatkoznak a Computex 2013 alkalmával, és ezek a tabletek a grafikus alkalmazásokban szinte biztosan gyorsabbak lesznek, mint az Intel Bay Trail T megoldások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward