Az USA-ba költözhet a felsőkategóriás eszközök gyártása

A Foxconn a kínai gyártást egyre költségesebbnek látja, így a cég illetékesei új alternatívák után néznek.

Az USA-ba költözhet a felsőkategóriás eszközök gyártása

A Foxconn meglehetősen furcsa lépésre készül: a vállalat új gyárat szeretne nyitni az Amerikai Egyesült Államok területén. Itt főként felsőkategóriás termékek készülhetnének a nem is oly távoli jövőben. A vállalat illetékesei jelenleg két lehetőséget vizsgálnak: az egyik egy 30 millió dolláros befektetés, ami egy Pennsylvaniában található gyárat érint, a másik pedig egy új gyár felépítése, méghozzá Arizonában.

Hogy mi indokolja a Foxconn döntését? Nos, az, hogy az utóbbi időszakban Kínában egyre kedvezőtlenebbé válnak a feltételek: a munkabérek emelkedőben vannak, valamint a kínai jüan árfolyama is emelkedik, így a Foxconn illetékesei vizsgálják annak a lehetőségét, milyen költségcsökkenéssel járna, ha máshol nyitnának gyárat.

Az Amerikai Egyesült Államokat érintő beruházás több előnyhöz is juttathatja a céget. Az egyelőre nem tudható, hogy a Foxconn milyen állami támogatásokra, szerződésekre, hitelekre és szabályozói engedményekre számíthat, hiszen a tárgyalások részletei egyelőre nem publikusak. Az viszont már tudható, nagyjából mit tervez a cég. Az amerikai üzemben – akárhol is helyezkedjen el végül – törekedni fognak a lehető legnagyobb fokú automatizálásra, így ugyanis alacsony szinten tartható a bérköltség, ami kompenzálja az új térségben tapasztalható magasabb fizetési mérleget. Mivel a vállalat az új üzemben gyártott termékeket főképp az Amerikai Egyesült Államok területén szeretné értékesíteni, így megspórolhatja a szállítási költségeket és a behozatallal járó költségeket, így összességében érezhetően csökkenteni tudja a működési költségeket. Fontos szempont az is, hogy a cég ezzel a lépéssel valamelyest javíthat hírnevén, amit az elmúlt időszak botrányai, illetve eseményei kissé megtépáztak.

A lépéssel persze nem csak a Foxconn, hanem maga az Amerikai Egyesült Államok is jól járhat, hiszen a kormányzat és a választók régóta szeretnék, ha az ország területén több gyártóüzem működne, hiszen így új munkahelyek jöhetnének létre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward