Az új WiFi-s SD kártya már a felhőhöz is kapcsolódik

Az Eyefi Mobi Pro egy rettentően sokoldalú memóriakártya, ami a 32 GB-nyi tárhely mellett rengeteg extrát tartogat, igaz, cserébe nem is olcsó.

Az új WiFi-s SD kártya már a felhőhöz is kapcsolódik

Az Eyefi régóta kínál olyan speciális SD memóriakártyákat, amelyek WiFi vezérlőt is rejtenek, így a rajtuk tárolt képeket könnyen és egyszerűen lehet átmozgatni a digitális fényképezőgépről a PC-re vagy a különböző mobileszközökre. A cég terméke most szintet lépett, ugyanis elkészült a Mobi Pro WiFi SDHC modell, amely a 32 GB-os adattároló kapacitás mellé gondtalan használatot biztosító funkciókat is kínál.

Akinek rémálom a fotók ide-oda másolgatása, örülni fog az új memóriakártyának, ugyanis a Mobi Pro képes közvetlenül az okostelefonhoz, a PC-hez vagy a táblagéphez kapcsolódni, az eszközön futó app pedig az előzetes beállításoknak megfelelően automatikusan felcímkézi, rendszerezi és a felhő alapú tárhelyre továbbítja a fotókat.

Az alkalmazás funkcionalitása meglehetősen gazdag, ugyanis amellett, hogy képes a fotók felhő alapú tárhelyre történő feltöltésére, még azt is meg tudja csinálni, hogy a mobileszközön maradó tartalom számára Retina bélyegképet készít. További extra, hogy az app szükség esetén a RAW formátumú fotókból JPEG változatot ment el az okostelefonra vagy a táblára, ugyanis a nyers képeket sok mobileszköz nem tudja megnyitni. Természetesen kiválasztható, hogy mely képeket, illetve mely fájlformátumokat továbbítsa a rendszer az Eyefi Cloud tárhelyre. Az újdonság segítségével videók továbbítására is van mód, de csak 2 GB-os méretig.

Címkézés tekintetében 10 fő kategóriát állíthatunk be, amelyek összesen 80 alkategóriára bonthatóak. A címkézést elvégezhetjük saját kezűleg, de az app a képek elemzésével akár automatikus címkézésre is képes. A WiFi kapcsolat esetében direkt és infrastruktúra mód egyaránt rendelkezésre áll.

Az új WiFi-s SDHC memóriakártya 32 GB-os adattároló kapacitást kínál, plusz egy éven keresztül ingyen használhatjuk vele az Eyefi felhő alapú tárhelyét is, amely méret tekintetében korlátlan tartalomfeltöltést engedélyez. Az egy éves előfizetés egyébként 49,99 dollárba kerülne – és kerül is az első év leteltével. Az ajándék előfizetés keretén belül maximum 12 órányi videó és 16000 fotó felhő alapú tárolására van mód.

A 32 GB-os, Class 10-es sebességosztályú SDHC memóriakártya az említett funkciókat 99,99 dolláros árcédula mellett kínálja, azaz költséghatékonynak abszolút nem nevezhető, viszont a hozzá tartozó mobil- és PC-s appok jóvoltából jelentősen könnyebbé válik a fotók rendezése és tárolása – biztosan lesz olyan, akinek ennyit megér a kényelem.

A 32 GB-os Eyefi Mobi Pro egyébként az első olyan SDHC memóriakártya, amely képes felhő alapú tárhelyre továbbítani az adott digitális fényképezőgép által készített képeket, a hozzá tartozó appok jóvoltából pedig jár hozzá képszerkesztő funkció is, ami az automatikus/manuális címkézéssel igazán vonzó megoldásnak tűnik. A fotók vághatóak és elforgathatóak, sőt, összes EXIF adatuk is megtekinthető az appon keresztül, de akár azonnali megosztásukra is van mód. A mobilos appok iOS-re és Androidra egyaránt elérhetőek, valamint PC-re és Mac-re is készült egy-egy segédprogram.

Az Eyefi Mobi Pro már kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward