Az ügyfél maga is ellenőrizheti a forgalmat

Az ügyfél maga is ellenőrizheti a forgalmat

A kedvező belföldi mobilinternet-díjaknak köszönhetően gyorsan nő a mobilinternetre előfizető ügyfelek száma, és dinamikusan bővül a forgalmazott adatmennyiség is. Magyarországon a mobilinternet-előfizetők száma megközelítette a 960 ezret, és az előfizetők közel fele a T-Mobile internetszolgáltatását veszi igénybe. A belföldi mobilinternet gyors elterjedése mellett azonban a külföldi mobilinternet-használatot a magas roamingdíjak jelenleg korlátozzák. A T-Mobile ezért egyetért azzal a törekvéssel, hogy a külföldi internethasználat díjainak csökkentésével a mobilinternet használata a határokon túl is általánossá váljon. A T-Mobile kiskereskedelmi díjai a hazai piacon jelenleg is a legalacsonyabbak, és a szolgáltató nemzetközi viszonylatban szintén kedvező díjakkal biztosítja a külföldi barangolás során az adatforgalmazás lehetőségét.

A nemzetközi mobilinternetes nagykereskedelmi roamingdíjak mérséklődéséig a T-Mobile az Európai Unió szabályozásával összhangban 2010. március 1-jével bevezette az EU GPRS-limit szolgáltatást, amelynek segítségével a szolgáltató előfizetői az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon még egyszerűbben ellenőrizhetik adatforgalmukat.

Az EU GPRS-limit szolgáltatás bekapcsolása esetén az EU-ban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon roaming-adatforgalom esetén 28 MB-os, jelenleg hozzávetőlegesen 17 ezer forintos limit kerül beállításra, amelynek elérésekor az adatforgalmazás automatikusan megszakad. További adatforgalmazás csak az ügyfél kifejezett kérésére, a roaminglimit szolgáltatás lemondása esetén lehetséges. Emellett a limit 80 és 100 százalékának elérésekor az ügyfél értesítő sms-t kap. Kedvező lehetőség továbbá, hogy úgynevezett USSD-kódokkal, illetve telefonhívással díjmentesen az előfizető maga is ellenőrizheti adatforgalmának alakulását. Az EU GPRS-limit havidíjas és dominós ügyfelek számára egyaránt elérhető az összes publikus apn-adatátviteli csatorna (internet, wap, wnw, static) használata esetén. Az EU GPRS-limit szolgáltatást a vonatkozó EU-rendeletben előírtaknak megfelelve a T-Mobile 2010 április 1-je és július 1-je között folyamatosan minden ügyfelének bekapcsolja, kivéve azokat, akik ettől eltérően rendelkeztek. A T-Mobile felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy az érintett országokba történő utazás előtt tájékozódjanak, előfizetésükön be van-e kapcsolva az EU GPRS-limit szolgáltatás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward