Shop menü

AZ SK HYNIX NEM CSÖKKENTI A TERMELÉST, 1 ÉVIG MÉG ÜZLETELHET KÍNÁVAL

Az új amerikai export-szabályok 2022. október 7-én léptek életbe, ennek értelmében bizonyos gyártóeszközöket csak engedéllyel lehet exportálni, illetve Kínába importálni.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az SK Hynix nem csökkenti a termelést, 1 évig még üzletelhet Kínával

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának Ipari és Biztonsági Irodája korábban egy új exportszabályozást léptetett életbe, amely a Kínába irányuló export különböző területein vezetett be friss szigorításokat.

A döntés 2022. október 7-én lépett érvénybe, lényege pedig az, hogy az export, az újra-export és az országon belüli szállítás esetén licenckötelezettséget tesz szükségessé a 18 nm-esnél modernebb gyártástechnológával készülő DRAM chipek, a 128 vagy több cellaréteggel ellátott NAND Flash chipek, valamint a 16 nm-es vagy ennél fejlettebb gyártástechnológiával készülő, FinFET tranzisztorokat tartalmazó logikai áramkörök gyártására és támogatására használható eszközök esetében. Ezzel gyakorlatilag a modern chipek gyártására használható, amerikai technológiákkal is felvértezett eszközök exportját tiltották meg, ami az elemzők szerint a két nagy kínai memóriagyártó számára komoly érvágást jelenthet hosszabb távon, de a kínai félvezetőipari bérgyártókat (SMIC és Hua Hung Semiconductor Ltd) egyaránt érzékenyen érintheti.

Galéria megnyitása

Már a bejelentés alkalmával úgy tűnt, hogy a kínai üzemekkel rendelkező Samsung Electornics és az SK Hynix is mentesülhet a korlátozás alól, igaz, ehhez egyedi engedélyt kell szerezniük, ezt követően továbbra is importálhatnak termékeket Kínába. A két vállalat közül az SK Hynix már meg is kapta az ehhez szükséges engedélyt, így a vállalat továbbra is zavartalanul folytathatja az importot és a globális gyárhálózat termelését sem fogják vissza.

Az SK Hynix vezetése a dél-koreai kormányzattal és az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumával együttműködve továbbra is konzultál majd a jövőbeli tervekkel kapcsolatban annak érdekében, hogy a kínai üzemeket stabilan üzemeltethessék, ezzel egy időben pedig a törvényeknek és a szabályozásoknak is maradéktalanul megfeleljenek. A jelenlegi engedély 1 évre szól.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére