Az Office 365 hamarosan az autókba is beköltözhet

A Microsoft és a Harman együttműködésének köszönhetően új szintre emelkedhet a mobil produktivitás.

Az Office 365 hamarosan az autókba is beköltözhet

A Microsoft és a Harman International együttműködésének köszönhetően hamarosan elkészülhetnek az első olyan autós szórakoztatóelektronikai és információs fedélzeti rendszerek, amelyek új szintre emelik a mobil produktivitás fogalmát. A felek tervei szerint az önvezető autók, illetve a sofőrrel rendelkező járművek esetében hamarosan menet közben is lehetőségük nyílik az utasoknak arra, hogy különböző munkahelyi vagy üzleti feladatokat végezzenek el, miközben egyik helyről a másikra utaznak – mondjuk otthonról épp a munkahely felé, vagy a munkahelyről egy külső helyszínen zajló tárgyalásra. A kezdeményezés esetében fontos leszögezni, hogy mozgó autó esetén leginkább az utasokat, illetve az utasként helyet foglaló üzletembereket veszi célba, hisz a vezetőnek minden esetben az utat kell figyelnie – önvezető autó esetében persze a sofőr is kvázi utasnak tekinthető. A parkoló autóban természetesen bárki használhatja majd az újításokat. Hogy miről is van szó?

A felek azt szeretnék, ha az Office 365, pontosabban annak egyes funkciói beköltözhetnének a következő generációs autókba. Itt nem arról van szó, hogy a központi kijelzőn szerkesztgethetjük az Excel táblákat és a Word dokumentumokat, hanem inkább arról, hogy menet közben, akár hangalapú utasítások segítségével is elvégezhetünk különböző feladatokat.

Például válaszolhatunk egy e-mailre, feljegyezhetjük egy találkozó időpontját és a vele kapcsolatos részleteket a digitális határidőnaplóba, vagy éppen csatlakozhatunk egy konferenciabeszélgetésbe. A hangalapú utasításokat természetesen a Microsoft digitális személyi asszisztense, Cortana fogja fogadni, illetve feldolgozni, így nagyon sok dolgot lehet majd „élő szóban” elintézni. A The Verge értesülései szerint sok egyéb mellett Skype támogatás integrálására is lehet számítani.

A Harman és a Microsoft egyelőre csak az irányt vázolta fel, az nem derült ki, hogy pontosan mely autók kapják meg elsőként a következő generációs technológiákat, de az biztos, hogy csak idő kérdése, mikor lesz az ambiciózus tervekből kézzel fogható valóság. Mivel a Harman igazi nagyágyú a multimédiás és szórakoztatóelektronikai rendszerek terén – gondoljunk csak a harman/kardon, az AKG vagy a Mark Levinson márkanevekre –, valamint egész komoly autóipari kapcsolatai vannak, így a Microsoft remek partnert választott tervei megvalósításához. A Harman partnerei között egyebek mellett az Audi, a Bmw, a Chrysler, a Fiat, a Mercedes Benz, a Toyota és a Volkswagen is jelen van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward