Az OCZ Octane sorozatú SSD-inek árai

Az OCZ Octane sorozatú SSD meghajtói október végén mutatkoztak be, ám akkoriban még nem lehetett tudni, hogy a termékek pontosan mennyibe kerülnek majd, ha elárasszák az üzletek polcait. Az elmúlt hétvége alkalmával szerencsére elkezdtek megjelenni a termékek az üzletek polcain, így most már tudható, hogy pontosan mennyibe kerülnek az egyes modellek.

Az OCZ Octane sorozatú SSD-inek árai

Az OCZ Octane sorozatú SSD meghajtói október végén mutatkoztak be, ám akkoriban még nem lehetett tudni, hogy a termékek pontosan mennyibe kerülnek majd, ha elárasszák az üzletek polcait. Az elmúlt hétvége alkalmával szerencsére elkezdtek megjelenni a termékek az üzletek polcain, így megvannak az árak is.

Az Octane sorozat tagjai nem a SandForce méltán népszerű SSD vezérlőit alkalmazzák, hanem az Indilinx egyik SSD vezérlőjét. Az Indilinx segítségével az OCZ egy ideje tulajdonképpen házon belül fejlesztheti az SSD vezérlőket, ugyanis a gyártó korábban felvásárolta az SSD vezérlőket készítő céget. Maguk az Octane sorozatú SSD meghajtók 2,5 hüvelykes formátummal és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek. Az újdonságokból 128 GB-os, 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os példányok is elérhetőek lesznek.

Az OCZ ezzel az SSD családdal nem kívánja célba venni a 150 dollár alatti árkategóriát, így 64 GB-os, illetve 80 GB-os Octane SSD-ket nem is kínál. A család legkisebb tagja 128 GB-os adattároló kapacitással érkezik, így 199 dollárba kerül, ami az 1500 dollár körüli összegből épülő játékkonfigurációk esetében igen vonzó ár lehet. A 256 GB-os modell 369,99 dollárba kerül, ami a SandForce és Marvel alapú 240 GB-os SSD meghajtók áraihoz képest versenyképesnek mondható. Az 512 GB-os példány ezzel szemben már 879,99 dollárba kerül, az 1 TB-os változat pedig majd csak később jelenik meg, így ennek a modellnek a várható ára egyelőre nem ismert.

Az új SSD-k az Indilinx legfrissebb SSD vezérlője köré épülnek. Az Indilinx Everest modern, ütőképes szolgáltatásokat kínál, így a vele ellátott SSD-k jó alternatívák lehet a manapság oly népszerű SF-2282x vezérlővel szerelt termékekhez képest. A vezérlő két darab ARM processzormaggal gazdálkodik és akár 512 MB-nyi gyorsítótár is társítható hozzá. Az SSD-k 560 MB/s-os maximális olvasási és 400 MB/s-os maximális írási tempót kínálnak, de emellett ők rendelkeznek a piacon a legalacsonyabb késleltetési idővel is. A vezérlő 8 NAND Flash csatornát tud kezelni és támogatja az NDurance technológiát is, amellyel a NAND Flash chip élettartama akár a névleges P/E ciklusérték kétszeresére is meghosszabbítható. A termékek emellett SMART, NCQ és TRIM támogatással is rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward