Az OCZ ismét hasznos technológiákra tett szert

Az OCZ ismét felvásárolt egy vállalatot, amely fontos és érdekes technológiákat kínál a NAND Flash adattárolók piacán. A SANRAD névre keresztelt izraeli cég segítségével az OCZ termékportfóliója még ütőképesebb lehet, hiszen a gyártó új, ütőképes hardveres és szoftveres megoldásokkal bővítheti repertoárját.

Az OCZ ismét hasznos technológiákra tett szert

Az OCZ ismét felvásárolt egy vállalatot, amely fontos és érdekes technológiákat kínál a NAND Flash adattárolók piacán. A SANRAD névre keresztelt izraeli cég segítségével az OCZ termékportfóliója még ütőképesebb lehet, hiszen a gyártó új, ütőképes hardveres és szoftveres megoldásokkal bővítheti repertoárját.

Maga a SANRAD 2000-ben alapult, kutató-fejlesztő központja pedig Tel-Avivban, Izraelben található. A cég speciális, NAND Flash gyorsítótárazással és virtualizációval foglalkozó szoftveres és hardveres megoldásokat kínál, amelyeket mind a hálózati szegmensben tevékenykedő OEM-eknek (NEXSAN, Brocade), mind pedig üzleti felhasználóknak kínál – utóbbi célcsoportot saját viszonteladói hálózatán keresztül éri el.

A SANRAD technológiája az adatközpontok tulajdonosainak lehetővé teszi, hogy a rendszerek NAND Flash alapú adattárolókkal kapcsolatos befektetéseit tökéletesen kihasználhassák, ezzel együtt az adattároló infrastruktúra élettartamát növeljék, működésének hatékonyságát pedig maximális szintre emeljék. A SANRAD technológiáját alkalmazó virtualizált adatközpontok egy időben képesek kihasználni a NAND Flash alapú megoldások által kínált hatalmas sebességet, valamint a szerver alapú virtualizáció legfontosabb előnyeit, mint például a vMotion-t, a magas rendelkezésre állást és a katasztrófa helyreállítást. A SANRAD virtualizációs szoftvere és megoldásai tökéletesen használhatóak a VMware, Microsoft és Citrix platformjaival, így nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az OCZ PCIe alapú SSD meghajtói minden eddiginél gyorsabban terjedjenek a virtualizált környezetet használó konfigurációk szegmensében.

A SANRAD VXL szoftvere a vállalat Flash gyorsítótárazó és virtualizációs technológiáját mind a VMware vSphere, mind a Microsoft Hyper-V, mint pedig a Citrix Xen szerver virtualizációs platformjához biztosítja. Az alkalmazás és a technológiák segítségével hatékonyan és dinamikusan lehet szétosztani a szerverkonfigurációban található NAND Flash alapú erőforrásokat a különböző virtuális gépek (VM – Virtual Machines) között, hála az alkalmazás optimalizált gyorsítótár-motorjának. A VXL SCSI támogatása együttműködik napjaink legmodernebb operációs rendszereivel, így tökéletesen használható a Windows, a FreeBSD, Slorais és Linux alapú szerverekhez. Fontos, hogy a technológia a többi, konkurens gyorsítótárazási megoldással ellentétben nem igényeli, hogy minden egyes VM-re kliensprogramot vagy drivert telepítsünk. További előny, hogy a konkurens megoldásokkal szemben a VXL komplett gyorsítótár migrációt tesz lehetővé a vMotion segítségével, ugyanis a gyorsítótárazott adatot virtuális adattároló egységként kezeli, így az dinamikusan migrálható az ESX szerverek között a virtuális meghajtókkal együtt, méghozzá úgy, hogy eközben teljesítménycsökkenésre nem kell számítani, sőt, a szervert sem kell leállítani, így a rajta futó VM-ek szolgáltatásai is zavartalanul működhetnek.

A SANRAD StoragePro szoftvere átfogó távoli adattároló menedzsmentet és virtualizációs szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a számos kapcsolódó szerver adattároló erőforrásainak egyszerű, hatékony használatát. A nyílt, heterogén rendszer-architektúra maximális rugalmasságot kínál az adattároló rendszer esetében, ami a rendszergazdák számára lehetővé teszi, hogy egy nagy virtuális adattárat menedzseljenek – ez napjaink üzleti környezeteiben kulcsfontosságú lehetőség.

Az akvizíció egyébként 15 millió amerikai dollárba került, amelynek kiegyenlítésébe 2,1 millió OCZ részvényt is bevontak, értéküket aktuális záróárfolyamon számolva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward