Az Nvidia új videokártyáinak szállítása is idén indul

Az AMD videokártya stratégiája már ismert, hála az elmúlt napok híreinek, ám időközben az Nvidia háza tájáról is érkezett néhány friss információ, amelyek a gyártó új videokártyáinak várható megjelenéséről árulkodnak.

Az Nvidia új videokártyáinak szállítása is idén indul

Az AMD videokártya stratégiája már ismert, hála az elmúlt napok híreinek, ám időközben az Nvidia háza tájáról is érkezett néhány friss információ, amelyek a gyártó új videokártyáinak várható megjelenéséről árulkodnak.

A korábbi pletykák arról számoltak be, hogy az AMD még idén, az Nvidia viszont majd csak jövőre, az év elején dobja piacra következő generációs, Kepler architektúra köré épülő GPU-it, illetve az azokat alkalmazó videokártyákat. Az Nvidia illetékesei most azonban hivatalosan is bejelentették, hogy az új, Kepler alapú videokártyák szállítása még az idei év vége előtt megkezdődhet, de azt nem árulták el, hogy pontosan mikortól kezdve találkozhatunk a friss termékekkel a boltok polcain. A cég egyik embere, Chris Malachowsky mindössze az előbb említetteket jegyezte meg, valamint azt, hogy a következő generációs GPU-k a jelenleg is forgalomban lévő társaiknál háromszor jobb watt/teljesítmény aránnyal rendelkenek majd, ha az FP64 számításokat vesszük alapul (valószínűleg a játékoknál is használt FP32 esetében nem ilyen jó a helyzet).

A fentiek nagyon jól hangzanak, de nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy egy termék szállítása, valamint tényleges piaci elérhetősége között hetek telhetnek el. Ennek fényében még mindig nagyon úgy tűnik, hogy majd csak a következő év elején tűnhetnek fel a boltok polcain a Kepler alapú videokártyák, de ez persze nem lehet akadálya annak, hogy hivatalosan már hamarabb is bejelentsék őket, nem lenne példa nélküli a dolog ugye. Hamarosan kiderül, mi az igazság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward