Az Nvidia rövidesen javítja a GeForce GTX 1080 hibáját

A jelek szerint egy egyszerű driver frissítéssel megoldható lesz a ventilátor működését érintő hiba, ami mindenképpen jó hír. Az új driver még a héten megérkezhet.

Az Nvidia rövidesen javítja a GeForce GTX 1080 hibáját

Az Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition videokártyái az első tesztek, illetve az első felhasználói beszámolók alapján egy apró hibától szenvednek, ami a ventilátor fordulatszám-szabályozásával kapcsolatos.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a szóban forgó videokártyák esetében hőmérséklettől és terheléstől függetlenül, teljesen rendszertelen módon tapasztalhatóak fordulatszám-emelkedések, azaz a ventilátor bizonyos időközönként indokolatlanul magasabb fordulatszámra kapcsol egy rövid ideig, majd nem sokkal később ismét normál üzemmódban működik.

A hibára a többség tapasztalatai alapján az sem gyógyír, ha harmadik fél által készített segédprogramon keresztül módosítják a ventilátor profilt, ugyanis a beállítások ellenére ugyanúgy folytatódik a rendellenes működés.

Jó hír, hogy az Nvidia nemrégiben bejelentette, már készül egy új driver, ami megoldja a zavaró problémát. A szoftver a jelek szerint jól vizsgázott a belsős teszteken, így napokon belül elérhetővé válhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward