Az Nvidia nem használja tovább a Tesla márkanevet

Úgy tűnik, lezárul egy korszak, azaz véget ér a Tesla márkanév használata, méghozzá egy meglepő ok miatt.

Az Nvidia nem használja tovább a Tesla márkanevet

Az Nvidia Ampere alapú A100-as GPU-ja, amely a vállalat következő generációs gyorsítókártyáinak, illetve a következő generációs Drive Platform bizonyos modelljeinek alapját adja, 2020. május 15-én mutatkozott be. Az akkori bejelentés alapján igen impresszív GPU-t sikerült kisütniük a zöldeknek, ám a bejelentés kapcsán furcsa módon egyszer sem hangzott el a Tesla márkanév, ami az előzmények alapján eléggé szokatlan helyzetnek mondható, hiszen a korábban piacra dobott, kifejezetten a HPC/AI szegmensbe szánt gyorsítókártyák mind a Tesla sorozatot erősítették.

Galéria megnyitása Az első Tesla sorozatú gyorsítókártya 2007-ből, a Tesla C870 A Tesla sorozat az elmúlt évek során mindig is a csúcskategóriát képviselte az Nvidia termékpalettáján, a modelleket pedig úgy nevezték el, hogy a számozás előtt elhelyezkedő betű mindig az adott GPU architektúrára utalt. Éppen ezért az M40 alapját a Maxwell, a K10 alapját a Kepler, a P100 alapját a Pascal architektúra adta, míg a V100 elnevezésben a Volta architektúrára utaltak. Úgy tűnik, hogy az évek során kialakított nevezéktan a végéhez ért, ugyanis a Turing Tesla T4 lesz az utolsó, amely alkalmazza ezt, amennyiben a Heise.de értesülései helyesek.

Hogy miért kerül sor a változtatásra? A jelek szerint azért, mert az Nvidia el akarja kerülni a terméknevek hasonlóságából fakadó félreértéseket, ugyanis az elektromos autókat gyártó Tesla is nagyon hasonló modellszámokat használ, gondoljunk csak a P100D-re. Hogy tényleg ez lenne az indok, illetve tényleg távozik-e a Tesla márkanév az Nvidia termékpalettájáról? A Heise.de szerint igen, ugyanis maguk az Nvidia illetékesei is megerősítették az információt.

A változás a GeForce sorozat tagjait, illetve a professzionális piacra szánt Quadro család képviselőit nem érinti, arról azonban nem esett szó, hogy a kieső Tesla márkanevet pótolni akarják-e, és ha igen, pontosan mi lesz az új név.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap