Az Nvidia egyik fontos szakemberét csábította magához az Intel

Úgy tűnik, az Intelnél mindent megtesznek azért, hogy ütőképes szakembergárdát toborozzanak a dGPU részleg köré.

Az Nvidia egyik fontos szakemberét csábította magához az Intel

Úgy tűnik, az Nvidia a napokban egy kiváló munkaerőt veszített el, ugyanis Tom Petersen közel 15 évnyi szolgálat után úgy döntött, új kihívások után néz. A szakember távozása több szempontból is komoly veszteség az Nvidia számára, hiszen nagyjából 50 technológia szabadalom fűződik a nevéhez, valamint a GeForce csapatot is több fontos technológia kifejlesztésében segítette – egyebek mellett a G-Sync és a GPU Boost fejlesztésében is közreműködött:

Tom Petersen 2005-ben csatlakozott az Nvidia kötelékéhez, előtte azonban több vállalatnál is dolgozott. Karrierje során az IBM és a Motorola alkalmazásában is állt, így a PowerPC csapattal is együttműködött, valamint a Broadcomnál is eltöltött némi időt, miután az felvásárolta a SiByte nevű céget. Utóbbi cégnél  a BCM1400-as beágyazott négymagos processzor fejlesztését végző csapat igazgatója volt.

Galéria megnyitásaTávozása meglehetősen hirtelen jött, hiszen utolsó munkanapja március 29-én volt, így most már nem tagja az Nvidia csapatának. Hogy hova igazol át? Eleinte nem lehetett biztosan tudni, csak tippekről olvashattunk, amelyek azt állították, ő is az Intel dGPU részlegét erősíti majd, mint sokan mások. Az Intel korábban elhódította az AMD-től az RTG csapat vezetőjét, Raja Kodurit, majd a globális termékmarketingért felelős részleg igazgatóját, Chris Hookot is. De a népes csapat tagja Jim Keller, aki az AMD-nél, illetve a Teslánál is dolgozott, valamint Darren McPhee is az Intel kötelékét erősíti, régen azonban ő is AMD-s volt.

Az aktuális hírek szerint Tom Petersen az Intel Game Experience Team tagjaként dolgozik majd a továbbiakban, feladata pedig az lesz, hogy levezényelje az Intel érkező videokártyáival kapcsolatos marketing teendőket. Az Intel egyébként 2020-ban dobja piacra első videokártyáit, amelyek között adatközpontokba, professzionális piacra és a gamerek szegmensébe szánt megoldások egyaránt lesznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap