Az Nvidia alternatívát keres a TSMC helyett

A TSMC-re hatalmas nyomás nehezedik, ugyanis a 28 nm-es gyártástechnológia iránt a piac részéről sokkal nagyobb igény mutatkozik, mint amit ki tud szolgálni a vállalat, ez pedig a partnerek elégedetlenkedéséhez vezet. A korábbi hírek alapján úgy tűnik, hogy a 28 nm-es gyártástechnológia felfuttatása sokkal gyorsabban halad, mint anno a 45 nm-es, vagy 65 nm-es gyártástechnológiáké, de a jelek szerint a TSMC nyaktörő tempója kevés: egyes partnerek már alternatívát keresnek a tajvani bérgyártó helyett.

Az Nvidia alternatívát keres a TSMC helyett

A TSMC-re hatalmas nyomás nehezedik, ugyanis a 28 nm-es gyártástechnológia iránt a piac részéről sokkal nagyobb igény mutatkozik, mint amit ki tud szolgálni a vállalat, ez pedig a partnerek elégedetlenkedéséhez vezet. A korábbi hírek alapján úgy tűnik, hogy a 28 nm-es gyártástechnológia felfuttatása sokkal gyorsabban halad, mint anno a 45 nm-es, vagy 65 nm-es gyártástechnológiáké, de a jelek szerint a TSMC nyaktörő tempója még így is kevés: egyes partnerek már alternatívát keresnek a tajvani bérgyártó helyett.

Az már nem titok, hogy a Qualcomm ARM alapú, 28 nm-es csíkszélességgel készülő SoC egységeinek gyártásánál nem csak a TSMC-re, hanem az UMC-re is támaszkodik, így próbálja a cég elérni, hogy elegendő mennyiségben készüljenek az új SoC-ok. A jelek szerint az Nvidia háza táján is elszakadt már a cérna: a cég alternatív bérgyártók után kutat annak érdekében, hogy elegendő mennyiségben készülhessenek a 28 nm-es gyártástechnológiára alapozó Kepler GPU-k. Az Nvidia által elvártnál alacsonyabb termelés komoly károkat okozhat a gyártónak, ugyanis azzal, hogy nem készül elég 28 nm-es gyártástechnológiára alapozó Kepler GPU, romlik a vállalat piaci versenyképessége, ezt pedig nem hagyhatja szó nélkül a cég.

Az Nvidia vezetése már el is kezdett megoldást keresni a problémára: a jelek szerint a cég a Samsungnál próbál szerencsét, sőt, a 28 nm-es csíkszélességgel készülő Kepler GPU-k tesztgyártása már meg is kezdődött. A Samsung eddig csak ARM alapú alkalmazásprocesszorok bérgyártására használta 28 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward