Az MWC-n mutatkoznak be a Samsung zászlóshajói

A Mobile World Congressen nagyszabású rendezvényre készül a Samsung, amelyen kamerák kereszttüzébe kerül a Galaxy S7 és az S7 Edge.

Az MWC-n mutatkoznak be a Samsung zászlóshajói

A Samsung mindig az aktuális Unpacked rendezvényén jelenti be a legújabb csúcsmodelleket, és a vállalat most hivatalosan is megerősítette, hogy a következő ilyen rendezvényre a Mobile World Congress-en fog sor kerülni. Illetve egészen pontosan az azt megelőző, nulladik napon.

Több gyártó is jelezte már, hogy nem várja meg, hogy hivatalosan megnyissa kapuit a barcelonai MWC, hanem már február 21-én megtartja a legfontosabb bejelentéseket, a Samsung is így fog eljárni. A dél-koreai óriás vasárnap este hét órára (19:00 CET) várja az érdeklődőket, akiknek minden bizonnyal lesz mit figyelemmel kísérni az előadáson. A Samsung általában nem sok konkrétummal szolgál az Unpackedek előtt, és most sincs ez másként, pedig még egy videót is kapott a nagyközönség. A meghívóként funkcionáló képen csak a hely és az időpont olvasható egy megnyílni készülő kocka társaságában, a YouTube-on megosztott videófelvételen pedig egy VR headsetet viselő férfi látható, aki érezhetően nagyon beleéli magát az általa megtekintett virtuális tartalomba. A videómegosztón szereplő leírás szerint fel kell készülni arra, hogy újragondoljuk, mit is kell tudnia egy telefonnak: „Get ready to rethink what a phone can do.” – olvasható a YouTube-on.

A sajtórendezvény két sztárja biztosan a Samsung Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge lesz. Ezekkel kapcsolatban napról-napra egyre több információ tűnik fel, így egyre pontosabb kép kezd kirajzolódni előttünk arról, hogy mit is tudnak majd ezek az okostelefonok. Valószínűleg 5,1 hüvelykes megjelenítővel kerülnek majd bevetésre (néhány pletyka szerint az Edge 5,5 colos lehet), ami Quad HD felbontást és Super AMOLED technológiát alkalmaz majd, pont úgy, mint a Galaxy S6 és az S6 Edge. A készülékek belsejét az Exynos 8890 vagy a Qualcomm Snapdragon 820 bérelheti ki, tehát az S810 fiaskója után most ismét két különböző alapokra helyezve jöhetnek a csúcsmodellek – ami igazából nem feltétlenül pozitívum, hiszen valamelyik jobb lesz a társánál, így akadnak majd olyan régiók, ahol a felhasználók szerényebb képességű gépet kaphatnak. A rendszermemória 4 GB-ra nőhet, a háttértár 32 vagy 64 GB-os lehet, és fontos kiemelni, hogy állítólag lesz mód a memóriakártyás bővítésre. Minden jel szerint 12 megapixeles BRITECELL főkamerával ellátva érkeznek a mobilok, amihez 5 MPixeles szelfikamera társulhat. Az operációs rendszer szerepében biztosan az Android Marshmallow bukkan majd fel. Az eddigi elmondások szerint 3000-3600 mAh körüli telepre épülhetnek az eszközök, és a burkolatuk elképzelhető, hogy IP68 előírásoknak megfelelően szigetelhet.

Állítólag így fest a páros hátulról.

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge mellett valószínűleg bemutatkozik majd egy speciális kamera, illetve inkább kamerarendszer is. A feltételezések szerint ekkor ránthatja le a Samsung a leplet a Gear 360 VR kameráról. Ez a készülék már nem arra szolgál, hogy a virtuális valósággal kapcsolatos anyagokat „fogyasszon” vele a felhasználó, hanem hogy saját 360 fokos videókat készíthet vele, aminek a visszanézésére a Gear VR headset biztosít lehetőséget. Több vállalat is dolgozik körpanoráma videók rögzítésére alkalmas megoldásokon, és kíváncsian várjuk, hogy a Samsung milyen módon képzeli ezt el – már amennyiben a várakozások beigazolódnak, és tényleg lehull a lepel egy ilyen eszközről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward