Az MSI belép a mobil munkaállomások piacára

Az MSI hamarosan belép a mobil munkaállomások piacára, méghozzá egy igen ütőképes, vonzó tulajdonságokkal rendelkező konfigurációval.

Az MSI belép a mobil munkaállomások piacára

A vállalat az alaplapok, a videokártyák és a noteszgépek piacán régóta ismert névnek számít, ám hamarosan a mobil munkaállomások szegmensében is számolnunk kell termékeivel, amelyek között elsőként az MSI GT60 Workstation modell jelenik meg.

A decemberben debütáló mobil munkaállomás CAD/CAM munkákhoz éppúgy ideális választás lehet majd, mint tudományos célú kutatásokhoz, illetve gyógyászatban használatos alkalmazásokhoz. A friss noteszgép első ránézésre hasonlít a GT60-as modellre, amely a gamer társadalom tagjait veszi célba. A hasonlóságból kiindulva valószínűleg 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz az újdonság, igaz, ez hivatalos forrásból egyelőre sajnos nem nyert megerősítést – megkeresésünkre a hazai képviselet sem tudott bővebb információval szolgálni, ugyanis ebben a tekintetben hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs. Így vagy úgy, a sajtóközleményből az azért kiderül, hogy az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelző az NTSC paletta 95%-át képes visszaadni, azaz színhűnek mondható, de ez egy professzionális felhasználóknak szánt terméknél aligha meglepő. Az LCD kijelző egyébként tükröződés-gátló bevonattal érkezik, ami jó hír.

A noteszgép letisztult dizájnnal érkező háza meglehetősen ütős hardvert rejt. A processzor szerepét Core i7-es sorozatú, Ivy Bridge architektúra köré épülő négymagos központi egység tölti be, amely mellett négy darab memóriamodul kaphat helyet, maximum 32 GB-os teljes kapacitásban. Az adatok minél gyorsabb eléréséről az MSI Super RAID adattároló rendszere gondoskodik. Itt egy RAID0 módban üzemelő SSD tömbről van szó, amelyben SATA 6Gbps-os csatolófelületet alkalmazó, egyenként 64 GB-nyi adattároló kapacitást kínáló SSD modulok lapulnak. A Super RAID tömb a hivatalos információk szerint 900 MB/s feletti olvasási sebességet kínál, ám az írási tempó várható értékéről nincs hír. A gyártó persze nem csak RAID 0-s Super RAID SSD tömbbel, hanem RAID 0-s vagy RAID 1-es merevlemez tömbbel is kínálja majd az új mobil munkaállomást – csak a vásárlókon múlik, melyik lehetőséget választják.

A videokártya szerepét egy Nvidia Quadro K2000M típusú, professzionális szintű egység tölti be, amely 384 CUDA magot kínáló, Kepler alapú GPU-val  és 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriával érkezik. A termék a 128-bites memória-adatsínnek köszönhetően 28,8 GB/s-os memória-sávszélességgel gazdálkodik, TDP-je pedig 55W-os értéket képvisel. A profi videokártya 3D Vision Pro támogatást és három videó kimenetet kínál – utóbbiak között egy mini-DisplayPort, egy HDMI és egy D-Sub csatlakozót találunk.

A kiváló hangzásról a beépített 2.1-es audió rendszer gondoskodik, amely a megszokott két, sztereó hangzást kínáló hangszóró mellett egy apró mélynyomót is bevet a siker érdekében. A gyártó mérnökei Killer sorozatú, professzionális szintű Gigabites Ethernet vezérlővel is ellátták a rendszert, amely hatékony csomagkezeléssel próbál minél jobb hálózati kapcsolatot biztosítani – mindezt úgy, hogy a hálózati forgalom menedzselésével járó terheket leveszi a rendszer processzorának válláról.

A különlegességek sora persze itt még nem ért véget. Billetyűzetből egy igényes, professzionális szintű példány kapott helyet a mobil munkaállomásban, amely a SteelSeries műhelyéből érkezett. Hab a tortán, hogy a klaviatúra még háttérvilágítással is rendelkezik.

A CoolerBoost technológia jóvoltából a komolyabb processzor- és GPU terheléssel ellátott feladatok futtatásakor egy gombnyomással módosíthatjuk a rendszer hűtési tulajdonságait, így szükség esetén extra hűtőteljesítmény állhat rendelkezésünkre.

Az MSI GT60 Workstation névre hallgató mobil munkaállomása decemberben jelenik meg – akkor remélhetőleg a most még homályos részletekről is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward