Shop menü

AZ LG MEGALKOTTA A VILÁG ELSŐ CSATLAKOZÓMENTES TELEVÍZIÓJÁT

Még a pendrive-ot is vezeték nélkül lehet társítani az újdonsághoz, csak egy hajszál választja el attól, hogy teljesen kábelmentes legyen az új Signature OLED M.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az LG megalkotta a világ első csatlakozómentes televízióját

A CES-re az LG lényegében minden évben visz valamilyen meghökkentő készüléket. Az elmúlt években nagyon érdekes volt például az áttetsző képernyő, és különösen fontos kiemelni azt a készüléket, ami feltekeredik, ha éppen nincs rá szükség. 2023-ra a vállalat egy vezeték nélküli adatátvitelre kihegyezett konstrukcióval rukkolt elő.

A Signature OLED M névre hallgató újdonság azzal vonta magára a figyelmet a CES-en, hogy nincs rajta csatlakozó. Nem rendelkezik Ethernet aljazattal, nincsenek rajta USB bementek, de ég csak antennának sem biztosít helyt, és HDMI sem található rajta. Mégis lehet hozzá csatlakoztatni igazából bármit, nincs akadály annak, hogy rákössenek egy konzolt vagy egy hordozható adattárolót. Ha azonban egy hangprojektort akar használni az ember, akkor problémába futhat, de a tévé állítólag magában is remek hangzást nyújt.

Galéria megnyitása

Az LG szakemberei megoldották, hogy a készülék vezeték nélküli összeköttetéssel viszi át a nagy felbontású képet és a kiváló minőségű hangot egyaránt. 4K Ultra HD felbontású kép átvitele támogatott itt akár 120 Hz mellett, szóval ebből a szempontból nem érheti szó a ház elejét. Az LG egyedi átviteli megoldást használ, és a veszteségek minimalizálásra érdekében több különleges algoritmust is bevet működés közben.

A hozzá tartozó Zero Connect technológiás multimédiás dobozt 10 méteres körzetben kell elhelyezni a TV-vel egy helyiségben, de bárhova el lehet tenni igazából a hatótávon belül. A cég elképzelése szerint ezt a szoba egy rejtett zugába fogják tenni a felhasználók. Ezen az egységen már sorban vannak a HDMI aljzatok, az USB-k és más csatlakozók. Van rajta Ethernet port is, valamint optikai csatlakozó a hangtechnika részére. Az összes HDMI 4K120 átvitelt tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

Támogatott a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológia egyaránt, mint ahogy az megszokott már az összes LG OLED tévé esetében. Sőt mi több, elvileg még a játékosoknak sem kell csüggednie, ugyanúgy támogat minden gamer funkciót, mint már felsőkategóriás OLED készülékek, még az Nvidia G-Sync minősítéssel is rendelkezik. Bár azt nem tudjuk, hogy miként alakulhat itt a késleltetés.

97 hüvelykes képátlóval érkezik a Signature OLED M, szóval egy igazi behemótról beszélhetünk. Gyárilag olyan talpon áll, amit úgy alakítottak ki, hogy a földön legyen elhelyezve, ne szekrényre kerüljön. Az egyik üreges lábon keresztül van kivezetve a tápkábel, mivel egyedül az áramot nem a levegőből nyeri. Falra felszerelhető, de ez speciális előkészítést igényel. 4K Ultra HD felbontású készülékről beszélhetünk, ami kiemelkedően jó látványvilágról fog gondoskodni.

Galéria megnyitása

Gimmick vagy forradalmi újítás, amit a Signature OLED M nyújt? Nos, ebben az esetben úgy véljük, hogy egyértelműen az előbbiről van szó. Az adatkapcsolati funkciók kihelyezése egy dobozhoz, ami így a lakásban extra helyet foglal valahol, nem egy olyan dolog, ami miatt sorban állnak majd az emberek, de a haverok előtt egyszer biztos lehet vele villantani.

Galéria megnyitása

Ha a vállalat képes lenne megoldani valahogy az energiaellátás kérdését is vezeték nélkül, és tényleg szabadon lehetne mozgatni a készüléket, akkor már komolyabban lehetne venni a dolgot. Addig azonban ez csak egy olyan problémára jelent – minden bizonnyal elég drága – megoldást, ami nem is igazán létezik. Hiszen sokan eleve nem dugdosnak már az áram mellett egyéb kábeleket a tévébe, mert nincs televízió előfizetésük és nem pendrive-on hordozzák a filmeket, hanem Wi-Fi kapcsolattal érik el a streaming platformokat és helyi hálózaton osztják meg a tartalmakat.

Az LG Signature OLED M érdekes újdonság, de igazából a Signature OLED R, OLED Flex és OLED Shelf modellek mindenképpen izgalmasabbak voltak technológiai szempontból. A vállalat a megjelenéssel kapcsolatos információkat az év második felében fogja közölni, mikor forgalomba kerül a termék.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére