Az LG még kellemesebbé tenné az otthon töltött időt

A vállalat vezetője hologramként lépett a színpadra az IFA keretében, és arról beszélt, hogyan látja a cég fejlesztései szempontjából a jövőt.

Az LG még kellemesebbé tenné az otthon töltött időt

Az LG az egyik legkiterjedtebb termékkínálattal rendelkező vállalat globálisan, és felismerte már évekkel korábban, hogy ezt jól ki tudja használni például az okosotthonok esetében. És most, hogy a koronavírus-járvány miatt az emberek több időt töltenek otthon, ezért többet is költenek az otthoni kényelmi megoldásokra, jelentősen felpörgette a vállalat az ilyen jellegű fejlesztéseit, hogy a jövő technológiáit még hamarabb hozza el a vásárlói számára.

Az IFA 2020 eseményen Dr. I.P. Park hologram formájában jelent meg, és arról beszélt, hogy a cégnek most az egyik legfontosabb irány, hogy az otthoni jövőképet kidolgozza és megvalósítsa. „Life’s Good from Home” – hangzott el a rövid és találó szlogen, amit most az LG követ.

Galéria megnyitása

„A jelenlegi rendkívüli idők bizonytalanabbá tettek minket a jövővel kapcsolatban” – mondta el Dr. Park. „Az LG-nél azonban úgy gondoljuk, ez egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy valódi változásokat idézzünk elő azzal, hogy új értelmet adunk az otthon töltött időnek.

A világ egyik vezető gyártójaként most még elkötelezettebbek vagyunk az olyan új termékek és szolgáltatások kifejlesztése, valamint a korábbi megoldásaink továbbfejlesztése mellett, amelyek valóban javítják a vásárlók életminőségét.”

Galéria megnyitása

A rendezvény nem igazán a kész termékekről szólt, hanem valóban a jövőbeli terveiről beszélt az LG, aminek igencsak meghatározó alapja lesz a ThinQ mesterséges intelligencia-platform. A ThinQ alapjait már évekkel ezelőtt lerakta az LG, és ez valóban egy jól bevált dolog mostanra, ezt használva számos kapcsolódó berendezést hozott már létre a cég, és egyszerűbbé tette a ThinQ kompatibilis termékeknek az együttes használatát. És ez a továbbiakban újabb szolgáltatásokkal, megoldásokkal és friss üzleti modellel fog továbbfejlődni.

A ThinQ alkalmazása olyan felhasználó központú élményről gondoskodik, ami reggeltől estig elkíséri az embereket a mindennapjaik során. Az alkalmazás használatával az AI-alapú Proactive Customer Care (PCC) ügyfélszolgálati megoldás folyamatosan figyeli a készülékek üzemállapotát, és szükség esetén karbantartási tippeket vagy javítási tanácsokat ad a felhasználónak – emelte ki az LG.

Galéria megnyitása

Bemutatta az IFA keretében az a ThinQ Home néven futó projektet, aminek a keretében már az egész lakást olya berendezésekkel látják el, amelyek ThinQ kompatibilisek, és ezek ténylegesen összeköttetésben üzemelnek egymással. Ezzel demonstrálta az „Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) vízióját a vállalat.

A ThinQ a cég szemében egy olyan lakásnak ad alapot napjainkban, ami kényelmesebb, biztonságosabb, és a jövőben ez még inkább igaz lesz a következő generációs fejlesztések révén.

Galéria megnyitása

Dr. Park holografikusan részletesen be is mutatta a ThinQ Home különböző részeit, elmondva, hogy mi hogyan működik. Kitért arra, hogy ez a jövőlakás már magában foglalja a Home Concierge névre keresztelt elektronikus „lakájt” is. Ez nem más, mint egy hibrid tükör, ami mögött egy kijelző van, és képes felügyeleti képet adni minden lakásberendezésről, a készülékek pedig paraméterezhetőek is ezen keresztül.

Az energiafogyasztását is lehet ezen keresztül figyelni a lakásnak. A ThinQ Home még elektromos autó töltőállomást is magában foglal, és erről is tud a Home Concierge információt adni.

Galéria megnyitása

Szó esett a rendezvényen a robotikáról is. Ezen a fronton az LG a CLOi robotokat nyújtja. Kiemelte a vállalat, hogy a cég által fejlesztett robotok jól jöhetnek a biztonságos távolságtartásban is, hiszen képesek az egyik felhasználótól a másikhoz elvinni dolgokat, így elkerülhető a személyes kontaktus, miközben nem áll le az élet.

Galéria megnyitása
A 2018-as IFA-n már itt volt a szóban forgó felszolgálórobot

Az LG CLOi ServeBots robotjai már munkába is álltak a vállalat hazájában. A robotikai fejlesztéseket az LG már nagyobb tempóval fejleszti, hogy az újabb termékek hamarabb elérhetőek legyenek. A vállalat vezetője azt is elmondta, hogy a nyír ROS 2.0 (Robot Operating System) rendszerű CLOi 2.0 már emberi interakciók helyettesítésében nagyon hatékony lesz.

Az LG részletesen nem ment bele, de fejleszt egy távoli hozzáférésű egészségügyi menedzsment megoldást is. Ennek kapcsán annyit mondott el az IFA 2020 keretében a vállalat vezetője, hogy Dél-Koreában a Szöuli Nemzeti Egyetemmel összefogásban már sikeresen tesztelt olyan technológiát, aminek keretében mesterséges intelligencia alkalmazásával javították a krónikus betegségben szenvedőknek a megfigyelését és ellátását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap