Az LG is rendszeres Android frissítést tervez

Az LG csatlakozik a Google kezdeményezéséhez, és a Samsunghoz hasonlóan havi egy biztonsági frissítést fog közzétenni.

Az LG is rendszeres Android frissítést tervez

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Google az elmúlt hetek igencsak aggasztó eseményeit követően úgy döntött, hogy előáll egy új Android frissítés típussal, ami az operációs rendszer biztonságát hivatott növelni. Ezt pedig mostanra két nagy gyártó is jelezte, hogy átveszi.

Elsősorban a StageFright botrány kirobbanása miatt kellett a Google-nek előállnia egy gyors folttal, mely kiküszöböli a biztonsági rést. Azonban szerencsére itt nem állt meg a keresőóriás csapata, és bejelentették, hogy mostantól kezdve minden egyes hónapban érkezni fog egy olyan biztonsági frissítés az Androidra. Ez új képességeket nem hoz, csak éppen azt teszi, amit a neve is sugall. Biztonsági hiányosságokat javít ki, mégpedig azokat, melyeket az adott időszakban észleltek, vagy jelentettek mások a Google számára. Mint arról már a korábbi hírünkben írtunk, a Google korábban is vizsgálta, és havonta elemezte is ezeket a dolgokat, majd a javításhoz szükséges információkat közkinccsé tette. Nos, innen már csak egy lépés volt az, hogy kézzel fogható frissítések készüljenek.

A Google csak a Nexus készülékeknek tudja elkészíteni a biztonsági frissítést havi rendszerességgel, de az AOSP keretében mindenki számára elérhetővé teszi ezeket. A vállalat munkatársa a napokban megrendezett Black Hat 2015 biztonsági konferencián is megerősítette ezt. És itt jön képbe az LG, ami a Samsunghoz hasonlóan szintén felhasználja majd a Google-től származó információkat annak érdekében, hogy elkészítse ugyanazt a frissítést a saját gyártású okostelefonjaira is. A Google három évig, vagy a forgalmazás megszűnését követő 18 hónapig támogatja a készülékeket – tehát még a főverziós frissítéseknél is hosszabb ideig –, ami még impozánsabbá teszi ezt a lépés. Arról azonban nincs semmilyen információnk, hogy az LG miképpen tervezi ezeket a frissítéseket kiadni. Sem azt nem tudhattuk meg mostanáig, ha esetleg nem az összes, akkor mely eszközök kaphatják meg, illetve az sem ismert, hogy az idő kérdésében milyen távlatban gondolkodnak. Egy LG G2 tulajdonos például számíthat-e még rendszeres frissítésekre? Ezekre a kérdésekre remélhetőleg hamarosan választ kapunk. Akárcsak a Google és a Samsung, az LG is OTA módon fogja ezeket a frissítéseket eljuttatni a felhasználókhoz.

Az LG abban reménykedik, hogy ezzel a lépéssel nem csak, hogy kevesebb lesz a kellemetlen problémája a felhasználóknak, hanem még új vásárlókra is szert tehet. A vállalat szóvivője elmondta, hogy szerintünk a rendszeres biztonsági frissítéssel bemutathatják az érdeklődőknek, hogy érdemes lehet az LG mobilok mellett dönteni.

„Az LG havonta fog nyújtani biztonsági frissítéseket, amelyeket a szolgáltatók is képesek lesznek azonnal elérhetővé tenni a készüléktulajdonosok részére. Hisszük, hogy ez a fontos lépés demonstrálni fogja az LG vásárlóinak, hogy a vállalatnál a biztonságot a legmagasabb prioritással kezelik.” - nyilatkozta e-mailben a Wired felkeresésére az LG Mobile.

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e még több gyártó, aki bejelenti az ilyen frissítések terjesztését. Végre a frissítések terén is presztizsharc alakulhat ki, ami mindenképpen üdvözölendő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward