Shop menü

AZ LG IS ELHOZZA AZ NFT-KET A TELEVÍZIÓIRA

Ez lényegében egy válaszlépés a legnagyobb rivális, a Samsung fejlesztésére, a cég saját piacteret is beüzemel erre a célra.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az LG is elhozza az NFT-ket a televízióira

A Samsung az idei év első felében indította el az NFT támogatást a televízióinál, és nem különösebben meglepő, hogy ezzel lényegében megágyazott a piaci versenynek a tévék területén. A nem helyettesíthető tokenek tévéken történő megjelenítése a digitális művészeti alkotások esetében adja magát, és ezt valószínűleg más gyártó, platform is megvalósítja majd a továbbiakban.

Az NFT őrület napról nagyra egyre csökken, lényegében mélyponton van, de ettől függetlenül a nagy IT vállalatok körében egyre több a támogatója a technológiának. A Meta nemrégiben jelentette be, hogy már a Facebookra is lehetősége lesz az embereknek posztolni a megszerzett digitális gyűjteményeiket, különböző műalkotásokat, most pedig az LG állt be a sorba a Samsung mellé a televíziós támogatást frontján.

Galéria megnyitása

Az LG nem külső NFT piacterek támogatásával indít, hanem létrehozott egy saját felületet, szóval a kezébe veszi a kereskedelmi oldal üzemeltetését is. Ez mindenképpen meglepetés, hiszen így a vállalat tulajdonképpen eléggé mélyen belemerülhet az digitális alkotások értékesítésének világába. LG Art Lab néven indult el a platform, ami mögé azonnal beálltak a webOS 5.0 operációs rendszert futtató okostévék.

Egyelőre azonban csak az Egyesült Államokban lehet elérni az LG Art Lab felületet, szóval első körben hiába lett széles a készülékek támogatása, a regionális korlátozás miatt nem tudják majd túl sokan kihasználni. Viszont mivel ez még egy új felület, így azt is látni kell, hogy nem igazán beszélhetünk kínálatról. Konkrétan egyelőre semmilyen NFT nincs, amit meg lehetne itt vásárolni, de ez még ebben a hónapban biztosan megváltozik.

Galéria megnyitása

Szeptemberben fogja az LG és Barry X Ball szobrász elindítani az első NFT alkotásait, melyek fémes kinézettel rendelkeznek, de persze a digitális térben léteznek csak, így nem beszélhetünk jelen esetben valódi anyaghasználatról. Ettől függetlenül azonban a műalkotás rendkívül részletes, és a televíziókon egészen aprólékosan lehet majd őket vizsgálni, megcsodálni. Ez a Metal NFT gyűjtemény néven fog futni, és már készül a Stone NFT szériája is a művésznek.

Galéria megnyitása

Az LG elmondta, hogy minden hónapban különleges digitális alkotásokat fognak elhozni a felhasználók számára, akik az LG Art Lab Drops funkcióján keresztül juthatnak majd hozzá az NFT-khez. Érdekesség a kriptovilágban jártasabb olvasóink számára, hogy az általános megoldások között kicsit kakukktojásnak számító Hedera alapjára lett felépítve az LG Art Lab. A Hedera mögött számos nagyvállalat áll, támogatja a Google, az IBM, a Telekom, a Ubisoft és egy sor pénzintézet is. Ez egy olyan hálózat, ami nem blokklánc alapú, hanem a hashgraph eljárást alkalmazza.

A Wallypto tárcát használva lehet majd vásárolni az LG Art Labon keresztül, és ezt egy QR kód beolvasását követően veheti használatba az ember. Ahhoz, hogy tudjon NFT-t venni valaki, szüksége lesz az említett tárcán adott összegű USDC fizetőeszközre, ami ugyebár a dollár digitális megfelelőjeként szolgál majd a tranzakciók során.

Galéria megnyitása

Az LG nagyon megadja a módját a felvonultatott NFT-k prezentálásának, a jelek szerint azt akarja elérni, hogy egyfajta kiváltságot és a magas színvonalat mutassa az Art Lab. Minden digitális tulajdonnak, gyűjteménynek lesz részletes leírása a művel kapcsolatosan, tartozni fog ezekhez videós anyag, és persze minden adat a tulajdonlást illetően. Az alkotókat lehetőség lesz követni, és velük kapcsolatos plusz információkról is lehet majd tájékozódni. Az LG pedig alkotói rendezvényeket is szeretne tartani, ahol egy-egy új NFT készítőjével személyesen is lehet majd találkozni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére