Az iWatch név egyéb országokban is védjeggyé válhat

Az Apple újdonsága nem csak egy ütős okosóra lesz, hanem egy szép ékszer is.

Az iWatch név egyéb országokban is védjeggyé válhat

Ahogy az nemrég kiderült, az Apple Japánban, a Japán Szabadalmi Hivatalnál már kezdeményezte az iWatch márkanév levédetését, ám ezzel egy időben más országokban is kérelmeket nyújtott be, természetesen ugyanezzel a céllal. A további országok között Oroszország, Tajvan, Mexikó és Törökország is szerepel. Nincs kizárva, hogy a fenti lista nem teljes, azaz egyéb országokban is megindult már a márkanév levédéséhez szükséges eljárás, ennél pontosabb információ azonban egyelőre nem érhető el. Az Apple a márkanevet nem csak a "számítógép és periféria" kategóriában, hanem az "ékszer" kategóriában is le szeretné védetni. Úgy tűnik, nem csak okos, de szép is lesz az iWatch.

Az Apple iWatch névre keresztelt okosórája iránt régóta hatalmas az érdeklődés, a termékkel kapcsolatban azonban még mindig nem érkezett semmiféle hivatalos információ. Persze az Apple korábbi gyakorlatát elnézve ezen kár meglepődni. A pletykák szerint az iWatch egyébként még idén megjelenhet, ám néhány elemző úgy véli, sokkal nagyobb esély van egy 2014-es rajtra, mint egy 2013-asra. Utóbbit azért valószínűsítik, mert az elemzők szerint az iWatch bemutatásához az iPhone és iPad készülékeken futó iOS mobil operációs rendszer esetében komolyabb változtatásokra van szükség. Hogy jön ide az iPhone és az iPad? Úgy, hogy az iWatch a jelenlegi okosórákhoz hasonlóan egy kiegészítő eszköz lesz, amely az iPad és az iPhone készülékek funkcióinak gyors elérésében segíthet. A jelenlegi okosórák lényege abban rejlik, hogy értesítik a felhasználókat a friss üzenetekről, a friss levelekről, illetve a bejövő hívásokról, sőt, az éppen hallható zene adatait is képesek megjeleníteni.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Hogy mit kínálhat a sokak érdeklődését felkeltő Apple termék? A korábbi híresztelések 1,5 vagy 2 colos képátlójú OLED kijelzőről, illetve Bluetooth 4.0-s támogatásról szóltak. Ezek mellett várhatóan néhány szenzor is bekerül az új készülékbe (például gyorsulásmérő). Az iWatch az iPhone, illetve iPad készülékekkel Bluetooth 4.0-s kapcsolaton keresztül kommunikálhat és egyes szakértők szerint a Siri névre keresztelt digitális személyi asszisztens használatára is lehetőséget ad, azaz az okosórán keresztül beszéd alapú parancsokat küldhetünk a zsebünkben lapuló iPhone-nak, vagy a táskában lévő iPad-nek.

Az okosórákat manapság amiatt kritizálják, mert azok eléggé egyirányú kommunikációt folytatnak: ugyan megjelennek rajtuk a különböző értesítések, valamint az éppen hallgatott zene adatait is megmutatják, ám ahhoz, hogy zenét váltsunk, illetve válaszoljunk az adott üzenetekre, mindenképpen elő kell vennünk az okostelefonunkat vagy a táblánkat, amihez az okosóra csatlakozik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward