Az IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

Az IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

A válságból való kilábalásban és a digitális írástudatlanság csökkentésében szán kiemelt szerepet a szélessáv-penetráció növelésének az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Elnökségi ülésén az IVSZ új struktúra létrehozásáról döntött, amely az érdek-képviseleti szervezet szándékai szerint növeli a működés hatékonyságát és a válsággal sújtott gazdasági környezetben is adekvát választ ad az ikt-szektor kihívásaira. Mindemellett az IVSZ a jövő stratégiai ágazataira koncentrál. Az egyik ilyen terület a szélessávú internet elterjedtségének növelése, ennek támogatásához az IVSZ elnökségében dedikált képviseletet kapott a téma Bóna Ákos elnökségi tag személyében.

"A gazdaság egészére kiterjedő válságból való kilábaláshoz és új növekedési pályák felállításához az egyik út a szélessávú infrastruktúra fejlesztésén keresztül vezet. Ehhez a hálózatokon igénybe vehető szolgáltatások mind szélesebb körű terjesztése és használatuk oktatása is szükséges. A szélessávú internet-penetráció jelenlegi hazai szintjének növekedése azonnali pozitív hatásokat eredményezne a vállalkozások és a lakosság számára is. A digitális írástudás képességének birtoklása is kulcsszerepet játszik a versenyképes, tudásalapú gazdaság megteremtésében. Ma Magyarországon a lakosság mintegy 50 százaléka digitális írástudatlan, így ezen a téren is jelentős teendők várnak a piaci szereplőkre, a kormányzatra és a civil szférára egyaránt" - mondta el Bóna Ákos, az IVSZ szabályozásért és szélessávért felelős elnökségi tagja, az IS Média Kft. ügyvezetője.

Az új elnökségi tag a szélessávú internet-infrastruktúra egész országot lefedő kiépítésének felgyorsításán túl elengedhetetlennek tartja olyan korszerű tartalmak fejlesztését és megjelenését, amelyek elősegítik a távoktatás és a távmunka elterjedését, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások mind szélesebb körű alkalmazását. Folytatni kívánja az IVSZ gyakorlatát, az erőteljes iparági lobbitevékenységet pedig a kormányzati szereplőkkel közös tervezéssel és hatékonyabb együttműködéssel kívánja megvalósítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward