Az iPod új dizájnos kihívója

TrekStor, mely főleg a merevlemezeiről, MP3 lejátszóiról és USB meghajtóiról ismert, elkészítette az eddigi legdizájnosabb MP3 lejátszóját azoknak, akik ki akarnak tűnni a tömegből.

Az iPod új dizájnos kihívója

TrekStor, mely főleg a merevlemezeiről, MP3 lejátszóiról és USB meghajtóiról ismert, elkészítette az eddigi legdizájnosabb MP3 lejátszóját azoknak, akik ki akarnak tűnni a tömegből. A lejátszó TrekStor Vibez névre hallgat és  8GB-os, 12GB-os illetve 15GB-os kiszerelésben vásárolható majd meg. Először az Egyesült Államokban, ahol jelenleg az Apple iPod-ja uralja a piacot.

A TrekStor 4”x2 x0.7” méretű és 72 grammot nyom, és különlegesen egyedi megjelenésű. Vékony dizájnú körkörös görbületekkel és hosszúkás, rozsdamentes testtel rendelkezik, melyen egy 1.5” átmérőjű színes TFT kijelzőt is találunk. Az irányítást egy nagy, gumírozott görgő teszi egyszerűvé a stílusosan kidolgozott menüben. Ez a kombináció adja a két körös dizájn érdekességét a készülék előlapján.

Mivel ez nem csak egy műremek, hanem MP3 lejátszó is, így képes Mp3-at, WMA-t, WAV-ot, OGG-ét és extraként veszteségmentes FLAC-et is lejátszani, támogatja a különböző online boltokból letölthető védett zenéket is. A kijelzője könnyedén megjeleníti akár a CD borítóját vagy a zenék ID3 adatait, mint például a szám előadója és címe. A lejátszón ezenkívül JPEG képeinket is nézegethetjük, akár egyenként, akár sorozatban.

Elismerésre méltó a szórakoztató funkciók hada, azonban az FM rádióhoz illetve videó lejátszáshoz egy külön megvásárolható kártyát kell majd utólag beszerelni. A lejátszót természetesen újratölthető akkumulátorral szerelik, amely 20 órás élvezetet nyújthat, mielőtt újra kéne tölteni.

A TrekStor vibez belsejében az amerikai SigmaTel chipset-jét találhatjuk. Szintén a cég gyártmánya az egy collos merevlemez. Az összes belső szerkezetet külső, ütésálló anyag védi a külső behatásoktól.

A lejátszó további funkciói, mint a választható háttérkép, az USB2.0-ás kapcsolat, a lehetőség hogy USB-s adattárolóként használjuk, a kiváló minőségű Sennheiser fülhallgatók, az integrált mikrofon, mind mind csak a szerkezet tökéletességét bizonyítják. Az európai megjelenéséről, illetve a várható hazai áráról egyelőre még nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward