Az iPhone 8 GB gyártási költsége 265 dollár

Minden egyes eladott iPhone készüléken 55 százalék profitja van az Apple-nek - áll az iSuppli jelentésében.

Az iPhone 8 GB gyártási költsége 265 dollár

Minden egyes eladott iPhone készüléken 55 százalék profitja van az Apple-nek - áll az iSuppli jelentésében.

Az iPhone csodagép piacra kerülése előtt már foglalkoztatta a kutatócégeket, hogy vajon mekkora nyeresége van az Apple-nek az újgenerációs telefonokon. A Portelligent nyilatkozata szerint a 4 GB-os változat gyártása 200 dollárba, a 8 GB-os változat pedig 220 dollárba kerül a vállalatnak.

Az oldalunk hasábján már számtalanszor megjelent iSuppli az év elején már elemzésében kimutatta, hogy az Apple körülbelül 50 százalékos haszonkulccsal értékesíti az iPhone-okat. Júniusban, a készülék piacra dobása után a vállalat frissítette jelentését, szerintük a 8 GB-os változat gyártása 265,83 dollárba kerül az év elején megállapított 264,85 dollár helyett.

Emellett még erre a gyártási költségre rájön még az EDGE jogdíj, az operációs rendszer ára és így a végső ár 280,83 dollárra alakul. Még így is, a 8 GB-os változat 599 dollárából 45-46 százalék az Apple költsége, a maradék pedig a vállalat profitját növeli. Az iSuppli elemzésének a hírére megmozdult a tőzsde, az Apple részvényei 5 százalékot emelkedtek 5,91 dollárra.

Hírt adtunk az iPhone eladásokról, szám szerint már több mint 500 000 ilyen termék kelt el az Egyesült Államokban. Innentől már egyszerű matekpélda, és kiderül, hogy már több mint 150 millió dollárt hozott az Apple konyhájára az újgenerációs telefon. Erre a hírre minden bizonnyal a befektetők is megindulnak, és még tovább emelkedik az Apple részvényárfolyama.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward