Az Inteltől érkezett a legújabb AMD-s vezető

Végre újra van vezetője a Computing and Graphics Group névre hallgató divíziónak, amit Jim Anderson remélhetőleg sikerre visz az elkövetkező időszakban.

Az Inteltől érkezett a legújabb AMD-s vezető

Az AMD a napokban megtalálta a Graphics and Computing Group végleges vezetőjét Jim Anderson személyében. A szóban forgó divíziónak év eleje óta nincs külön vezetője, ugyanis a korábbi irányítója, John Byrne akkoriban távozott a cégtől, így szükségmegoldásként az AMD első embere, Dr. Lisa Su vette át a részleg vezetését az átmeneti időszakban.

A megfelelő szakember kiválasztása nem ment egyik napról a másikra, de végül rátaláltak Jim Andersonra, akit egyenesen az Inteltől sikerült átcsábítani. Jim Anderson az Intel által az LSI-től korábban felvásárolt Axxia berkein belül tevékenykedett az elmúlt hét hónapban, ahol a kommunikációs processzorokat tömörítő üzletág vezetéséért felelt. Ezt megelőzően Jim az Intelnél dolgozott mikroprocesszorokkal foglalkozó mérnökként, ahol bevonták a vállalat processzorokkal kapcsolatos stratégiai döntéseibe is. Ez a tapasztalat az AMD kötelékében hatékonyan kamatoztatható, hisz a vállalat működésén van még mit csiszolni.

Jim Anderson feladata az lesz, hogy a processzorokkal és grafikus processzorokkal foglalkozó részleget sikerre vigye, azaz növelje nyereségességét. Vezetőként nem csak a technikai kérdésekről, de az üzleti és értékesítéssel kapcsolatos kérdésekről is döntenie kell majd. Ezeken a területeken az AMD számára most valóban komoly javulásra van szükség, ám a helyzet nem tűnik reménytelennek, hisz az AMD vezetése szerint remek szakembert találtak a feladat teljesítéséhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward