Az Intel kiveti a hálóját az internetre

Anand Chandrasekher, az Intel Ultra Mobility Group részlegvezetője szerdán, a cég évente kétszer megrendezésre kerülő technikai bemutatóján elmondta, hogy a cég minden eddiginél nagyobb térhódításra készül a fogyasztói mobilelektronika terén, reményeik szerint legalább akkora sikerrel, mint amit előzőleg a mobileszközök, és még sokkal korábban a számítógépek terén is elértek.

Az Intel kiveti a hálóját az internetre

Anand Chandrasekher, az Intel Ultra Mobility Group részlegvezetője szerdán, a cég évente kétszer megrendezésre kerülő technikai bemutatóján elmondta, hogy a cég minden eddiginél nagyobb térhódításra készül a fogyasztói mobilelektronika terén, reményeik szerint legalább akkora sikerrel, mint amit előzőleg a mobileszközök, és még sokkal korábban a számítógépek terén is elértek. Ennek első lépése lesz a jövő év első felében megjelenésre kerülő Menlow platform - ún. Mobil Internet-Eszközök (MID-k) működtetésére tervezett chipek és más alkotóelemek gyűjteménye. Ezek mindössze tizedannyi áramot fogyasztanak, mint az elsőként piacra került ultramobil személyi számítógépek - a céljuk pedig nem is annyira az adatbevitel, hanem sokkal inkább az adatszolgáltatás olyan személyes eszközök számára, mint amilyenek például a műhold-alapú navigációs rendszerek.

A Menlow-t aztán a Moorestown követi majd, amely a cég ismertetője szerint az üresjárati energiafogyasztás drasztikus visszanyesésével rendkívüli mértékben megnöveli majd az elemek élettartamát.

Szintén 2008-ban kezdik majd szállítani az új generációs (a jelenlegi 65 nm-es processzorokat leváltó 45 nm-es) Penryn eljáráson alapuló Montevina processzor-technológiájukat is, ami integrált Wi-Fi és WiMax vezeték nélküli technológiákat egyesít magában. Várhatóan már november 12.-én sort kerítenek az új eljárással készült processzorok bemutatására (amelyek olyannyira "sűrítettek", hogy mindössze akkora területen, mint a pont ennek a mondatnak a végén, nem kevesebb, mint 4 millió tranzisztornak (a chipeket alkotó apró kapcsolók) jut hely rajtuk).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward