Az Intel felvázolta a Xeon Phi sorozat jövőjét

A jövőre érkező Knights Landing után a Knights Hill következik, amely már 10 nm-es gyártástechnológiát alkalmaz.

Az Intel felvázolta a Xeon Phi sorozat jövőjét

Az Intel az SC’14 alkalmával elárulta, milyen forgatókönyvre lehet felkészülni Xeon Phi fronton. Az előadás alkalmával elég kevés konkrétumról esett szó, de az azért kiderült, hogy hívják majd a Xeon Phi sorozat következő generációs tagjait, illetve az is sejthető, mikor érkeznek.

A következő Xeon Phi gyorsító a Knights Landing nevet kapja, megjelenésére pedig 2015 második felében számíthatunk, tehát ezzel kapcsolatban minden az előzetes terveknek megfelelően alakul. A Knights Landing sorozat tagjai 14 nm-es csíkszélességgel készülnek, fedélzetükön pedig Silvermont architektúra köré épülő x86-os processzormagok dolgoznak új, MCDRAM típusú memória társaságában. Az MCDRAM egymásra rétegezett DRAM lapkákból áll és az Intel, illetve a Micron közös fejlesztése. A Knights Landing sorozattal kapcsolatban korábban már egyéb részletek is napvilágot láttak, amelyek itt és itt olvashatóak.

A gyártó arról is beszélt, hogy mi jöhet a Knights Landing után. Ez a termék a Knights Hill nevet fogja kapni és már 10 nm-es gyártástechnológiával készül majd. Az újdonság következő generációs Omni-Path interconnect architektúrára támaszkodik majd, érkezésére pedig valamikor 2017 környékén számíthatunk.

Szó esett még ez utóbbi technológiáról is. A korábban Omni-Scale név alatt futó megoldás esetében az egyes linkek sebessége akár a 100 Gbps-os értéket is elérheti majd, az eljárásra alapozó swhitchek pedig 48 portot kínálnak. Az Omni-Path egyébként az Infiband ellenfelének tekinthető, képességei pedig meglehetősen vonzóak. Az Intel az Infiband-hoz képest a jelenlegi Omni-Path esetében 56%-kal alacsonyabb késleltetésről és jobb sűrűségről, illetve jobb skálázhatóságról tett említést, plusz a portok száma is több, ugyanis az Infiband 36 portjával szemben az Omni-Path 48 portot kínál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward