Az Intel felülmúlta az elemzők várakozásait

A teljes árbevétel és a profit is stagnált, ami a gyengélkedő PC piacot elnézve igen jó eredmény.

Az Intel felülmúlta az elemzők várakozásait

Az Intel publikálta legfrissebb pénzügyi jelentését, ami összességében egyáltalán nem mutat rossz eredményeket - különösen akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a PC piac az elmúlt negyedév során továbbra is gyengélkedett.

A vállalat pénzügyi jelentése arról számol be, hogy az elmúlt negyedév során mind a teljes árbevétel, mind pedig a profit stagnált, amivel az Intel nagyrészt felülmúlta a Wall Street elemzőinek várakozásait. Az elmúlt negyedév pénzügyi adatai tehát abszolút nem rosszak, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül:

Persze nem csak a teljes kép érdekes, hanem az is, hogy a vállalat egyes divíziói miként teljesítettek. Az alábbi táblázatnak köszönhetően erre is fény derül:

Az Intel adatközpont divíziója (Datacenter Group) kiemelkedik a sorból, ugyanis a többi divízióval ellentétben nem csak negyedéves szinten, hanem éves szinten is növelni tudta teljes árbevételét.

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich látszólag elégedett az eredményekkel, ugyanis a kép megfelel a várakozásoknak. Szerinte jó hír, hogy a vállalat még ebben a nem túl kedvező környezetben is képes volt a növekedésre, még ha az szerénynek is tekinthető. A vállalat egyébként egyre növekvő, változatos termékportfólió biztosítására készül, amely lefedi a kulcsfontosságú növekedési szegmenseket, operációs rendszereket és formátumokat. Itt minden bizonnyal a Bay Trail alapú táblákról, valamint az új, Windows 8.1 alapú konfigurációkról lehet szó, amelyek néhány óra múlva hivatalosan is elrajtolnak - természetesen a Windows 8.1-gyel együtt.

Az Intel pénzügyi szakemberei szokásukhoz híven természetesen előrejelzést is készítettek, amely a jelenlegi negyedév várható alakulásáról ad képet. Ennek fényében a teljes árbevétel 13,2 és 14,2 milliárd dollár közé esik majd. Összehasonlításképpen a vállalat az elmúlt év azonos időszakát 13,5 milliárd dolláros teljes árbevétellel zárta. Rövidesen kiderül, sikerül-e felülmúlni a korábbi teljesítményt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward