Az Intel Core i7-4770K "Haswell" felütötte a fejét a holland boltokban

Az új csúcsmodell külföldön sem lesz olcsó.

Az Intel Core i7-4770K "Haswell" felütötte a fejét a holland boltokban

Az elmúlt napokban már részletes ízelítőt kaphattunk a legerősebb Haswell, a Core i7-4770K képességeiből a Tom's hardware-nek köszönhetően, és bár a hivatalos rajt is egyre közeledik, arra nem számítottunk, hogy a héten már a netes árlistákban is fel fog bukkanni az új csúcsmodell. Pedig így történt, és a "bűnösök" ezúttal is a hollandok, ők már a múltban is szerettek az elsők lenni ezen a téren. A két holland webshop igyekezete kissé eltúlzottnak tűnik, hiszen elméletileg az új generáció június előtt semmiképp nem kerül forgalomba. A MaxICT és a TakeItNow azonban felvitte a terméket a kínálatba, természetesen jelezve, hogy készleten egyáltalán nincs még a szóban forgó produktumról.

Ugyanakkor irányadó információnak nem haszontalan a dolog, a Core i7-4770K-nak 330 és 350 euró közötti összeget (ÁFÁ-val együtt) raktak ki a szóban forgó áruházak. Ráadásul nem is dobozos, hanem tálcás példányokról van szó. Ugyanakkor pánikolni szükségtelen, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a rajt pillanatában is ilyen cédulák fognak lógni a 4770K dobozának oldalán.

Az érkezőben lévő zászlóshajó 3,50 GHz alapórajellel operál négy natív maggal és Hyper-Threadinggel, azaz összesen nyolc szálon folyik a feldolgozás. A turbó órajel 3,9 GHz (a 4 GHz-t talán egy 4790K-ra tartogatják), az egyesített L3 gyorsítótár mérete 8 MB. A magba integrált Intel HD 4600 grafika 1250 MHz-es frekvenciával dolgozik, ami viszont kissé érdekes, hogy a fogyasztás fontosságának hangoztatása mellett a jelek szerint a 4770K TDP értéke mégis kicsúszik a standard kategóriából, és az Ivy Bridge 77 wattjával szemben 84 wattra ugrik fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward