Az informatikai szolgáltatók túlszámláznak

Informatikai cégek húzzák le a kormányt azzal, hogy a piaci ár dupláját számolják fel a munkaerőért, jelentette egy munkaközvetítő cég.

Az informatikai szolgáltatók túlszámláznak

Informatikai cégek húzzák le a angol kormányt azzal, hogy a piaci ár dupláját számolják fel a munkaerőért, jelentette egy munkaközvetítő cég. A ReThink Recruitment vállalat elmondta, hogy az informatikai outsourcing cégek 700 fontot kérnek naponta, kormányszerződéssel viszont akár  2,000 fontot is keresnek egy nap.

Az ügyvezető igazgató, Jon Butterfield kijelentette, hogy a közszférában nehezebb ellenőrzés alatt tartani a munkaerő költségeit akkor, ha külső tanácsadóknak adják ki a projektek irányítását. A kulcsfontosságú informatikai projektek eléggé változatos tarifákon futnak. “Egy-egy outsourcing szolgáltató akár az eredeti ár többszörösét is kifizettetheti az ügyfelével."

Nem meglepő módon Butterfield arról is beszámolt, hogy a közigazgatási szektor pénzt takaríthatna meg azzal, ha projectjei menedzselését házon belül oldaná meg, és nem közvetítőn keresztül rendelné meg a szolgáltatást.

Ennek ellenére a ReThink közleményében arról is beszámolt, hogy a projektmenedzsereket, üzleti vezetőket, technikusokat, mérnököket, szoftvertanácsadókat, programmenedzsereket és informatikai igazgatókat általában napi 600-650 fontért bérelik a közvetítő cégek. Ezután pedig napi 1,200-2,000 fontért közvetítik ki őket különféle kormányprojektekhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward