Az idei Computexen debütál a GeForce GTX 980 Ti?

Az újdonságból egyedi nyomtatott áramköri lappal és/vagy egyedi hűtéssel ellátott modellek egyaránt készülhetnek.

Az idei Computexen debütál a GeForce GTX 980 Ti?

A jelek szerint nem csak az AMD mutat be új videokártyákat június folyamán, hanem az Nvidia is, igaz, utóbbi csak egyetlen egyet. A PC Games Hardware informátorai szerint az Nvidia eredetileg májusra tervezte a GeForce GTX 980 Ti bemutatását, ám a menetrenden időközben változtattak, így az új időpont június eleje lesz, az eseménynek pedig az idei Computex adhat színteret.

A GeForce GTX 980 Ti pontos technikai paraméterei egyelőre nem szivárogtak ki, mindössze annyit lehet tudni a friss pletykák alapján, hogy a termék fedélzetén egy GM200-310 típusú GPU teljesíthet szolgálatot. A GeForce GTX Titan X egy GM200-400-as chipet használ, ami 3072 CUDA maggal, 192 textúrázóval és 96 renderelővel büszkélkedik, a GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik.

A GPU a csúcskártya esetében 1000 MHz-es alap- és 1075 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen ketyeg. Az jelenleg nem tisztázott, hogy ettől a chiptől eltér-e majd a GM200-310-es modell, és ha igen, pontosan mekkora mértékben. Az biztos, hogy a GeForce GTX 980 Ti-nek teljesítmény és ár tekintetében is be kell férnie az alatta elhelyezkedő GeForce GTX 980 és a fölé pozícionált GeForce GTX Titan X közé, így a mozgástér adott.

Az új modell esetében a gyártók egyedi nyomtatott áramköri lappal és/vagy egyedi hűtéssel ellátott példányokat is bemutathatnak, az viszont rejtély, hogy ezekről már a hivatalos rajt alkalmával is lehullhat-e a lepel. Így vagy úgy, az biztos, hogy az idei Computex június másodikán nyitja meg kapuit, így rövidesen kiderül, milyen újdonsággal készül az Nvidia a jeles eseményre.

Egyéb iparági pletykák alapján egy másik GM200 alapú videokártya megjelenésére is számíthatunk, ami a GeForce GTX 980 Metal Edition nevet kaphatja, de erről a példányról egyelőre szinte semmit sem lehet tudni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward