Az EVGA tuningolt GTS 450-nel készül a rajtra

Az EVGA tuningolt GTS 450-nel készül a rajtra

A GeForce GTS 450-es videokártya hivatalos megjelenéséig még ugyan aludni kell párat, de azt, hogy a termék specifikációk tekintetében pontosan milyen lesz, már most is tudhatjuk. Az újdonság várható teljesítményével kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, de erről is lehull a lepel napokon belül. GeForce GTS 450-es videokártyákat már láthattunk az egyes gyártók kínálatában, köztük olyat is, amely nem a referencia dizájn köré épül. A gyárilag tuningolt modellek többnyire a hivatalos bejelentés után pár nappal vagy pár héttel szokták elárasztani a piacot – igaz, a GTX 460 esetében mondjuk ez pont nem így volt – , ám most jóval a megjelenés előtt szemügyre vehetünk egy ilyen jövevényt is.

Az már nem érhet minket meglepetésként, hogy a GTS 450-es videokártyák 192 CUDA maggal, 128-bites memória interfésszel és 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával érkeznek majd. A GPU 783 MHz-es, a CUDA magok 1566 MHz-es, a memória chipek pedig 900 MHz-es (effektív 3600 MHz-es) órajelen fognak ketyegni, legalábbis a referencia kártyákon. Az EVGA SC modelljén a GPU-t a gyártó mérnökei 882 MHz-ig, a CUDA magokat 1764 MHz-ig, a memóriachipeket pedig 950 MHz-es órajelig tuningolták (effektív 3800 MHz), így garantált, hogy a referencia modelleknél pár százalékkal gyorsabb lesz majd az EVGA különlegessége.

A SuperClocked modellek még csak az első szintet képviselik a gyártó tuning portfóliójában, így jó esély van rá, hogy ennél komolyabban tuningolt példányok is forgalomba kerülhetnek, persze ezekre még várni kell. A GeForce GTS 450-es videokártyák az egyes európai webáruházak kínálatában már kezdenek feltűnni, ahol átlagosan 150 eurónak megfelelő összegért lehet hozzájuk jutni. Az EVGA GeForce GTS 450 SuperClocked modell várhatóan 150 és 160 dollár közötti ajánlott végfelhasználói áron kerülhet forgalomba, így a gyakorlat alapján 150 és 160 euró közötti árral nyugodtan számolhatunk a termék esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward