Az év végén érkezik a legújabb SandForce SSD vezérlő?

A legfrissebb információk szerint úgy tűnik, igen, de ekkor még csak az OEM-ek kapják meg, azaz a vele felszerelt SSD meghajtók inkább majd csak jövőre tűnhetnek fel az üzletek polcain.

Az év végén érkezik a legújabb SandForce SSD vezérlő?

A következő generációs SandForce SSD vezérlőről tavaly november óta csepegtetik az információkat, de az SF3700-as sorozatú megoldás még ma sem érhető el. Az új SSD vezérlő szokatlan módon kilenccsatornás NAND Flash csatolófelülettel rendelkezik, képes megcímezni akár 2 TB-nyi NAND Flash tárhelyet is, plusz a SATA mellett a PCIe szabványt is támogatja. Tavaly novemberben még úgy tűnt, az SF3700-as SSD vezérlő az idei év első felében elrajtolhat, ám erre nem került sor. Az újdonság mintapéldányai a januári CES és a júniusi Computex alkalmával egyaránt feltűntek, a megjelenés tervezett időpontját pedig időközben az év első feléről az év második felére csúsztatták át.

A VR-Zone legfrissebb beszámolója szerint most szinte biztosnak tűnik, hogy a következő generációs SandForce SSD vezérlő az idei év negyedik negyedévében végre elérhetővé válik. A chip legfrissebb, B0-s revíziójának gyártása a hét folyamán indulhat meg. A sorozatgyártás beindítására csak később kerül sor, de az már biztos, hogy az előrendeléseket az idei év negyedik negyedévében kezdik teljesíteni, azaz ekkor indul meg az SF3700 szállítása. Ez jó hír, de nem szabad elfejteni, hogy ekkor még csak az OEM-ekhez juthat el a chip, a vele felszerelt SSD meghajtók érkezésére innentől kezdve még várni kell néhány hetet, illetve hónapot.

Az előzetes tesztek alapján az SF3700-as SSD vezérlő vegyes terhelés alkalmával meglehetősen jól teljesít: a mérések szerint az újdonsággal szerelt SSD meghajtó háromszor-négyszer jobb teljesítményt kínál, mint legközelebbi riválisa. Arról persze sajnos nem hullott le a lepel, hogy mely riválishoz hasonlították az újdonságot, valamint az is rejtély, hogyan zajlott a teszt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward