Az első Windowsos böngésző, ami átjutott az Acid3 teszten

Eddig az Apple Safari böngészője teljesített a legjobban az Acid3 teszten, azonban rövid idejű volt uralkodása. Az új győztes az Opera, aminek "Kestrel" kódnevű változata októberben került bétaállapotba, és nyáron várható a végleges változata.

Az első Windowsos böngésző, ami átjutott az Acid3 teszten

Eddig az Apple Safari böngészője teljesített a legjobban Windows platformon az Acid3 teszten, azonban rövid idejű volt uralkodása. Az új győztes az Opera, aminek "Kestrel" kódnevű  kiadása októberben került bétaállapotba, és nyáron várható a végleges változata.

Az aprócska kis vállalat készítette el azt a böngészőt, ami Windows platformon a legjobb eredményt érte el, és átjutott a böngészőgyilkosnak titulált Acid3 teszten. Lars Erik Bolstad, az Opera Software vezető programozója a következőt nyilatkozta az Opera Desktop Team blogon: "Amióta nyilvánossá vált a teszt, azóta a fejlesztőink keményen dolgoznak a hibák javításán, és a hiányzó szabványok támogatásán. Ma elsőként elértük a 100 százalékos eredményt! Van még pár hiba hátra, de remélhetőleg ezek is hamarosan kijavításra kerülnek."

Az Opera eredménye a Windows-os böngészők között az első helyre emelte. Macintosh platformon pedig a Safari legújabb változata ért el 100 százalékos eredményt. Az Opera végleges eredményéhez még egy hetet kell várnunk, mire a csapat kijavít egy pár hibát és kiadja az előzetes verziót.

Az üzenetben Bolstad azt is közölte, hogy az új előzetes változat a jövőhéten már fent lesz a labs.opera.com oldalon. Az Operát felhasználók tábora legnagyobb méretét 2004. februárjában érte el. Az új, stabilabb Internet Explorer és Firefox verziók megjelenése után a böngésző részesedése 0,5 - 0,8 százalékra zuhant. Azonban a most elért eredmény számos felhasználót csábíthat el az Operához. A böngészőjét bárki letesztelheti ezen a hivatkozáson keresztül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward