Shop menü

AZ ELMÚLT ÉVEK LEGIZGALMASABB IPHONE MODELLJE LEHET AZ ÚJ IPHONE 17 SLIM

Igazán furcsa részletek derültek ki a készülő okostelefonról, és megbízható forrás állít meredek dolgokat a termékkel kapcsolatosan.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az elmúlt évek legizgalmasabb iPhone modellje lehet az új iPhone 17 Slim

Az Apple az elmúlt évekbe rendszerint négy különböző „számozott” iPhone modellel rukkolt elő, jelenleg az iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max alkotja a kínálatot, és még a következő generációnál is marad ez a felállás, jövőre azonban már más lesz a helyzet. A négy készülék marad, az eddigi széria egyik tagja azonban menni fog.

A Plus jelzővel illetett iPhone karrierje hamarosan véget ér, az iPhone Mini után ez is kudarcot vallott. Ennek a helyére érkezik az iPhone Slim, de ez valójában már egészen más receptet fog követni, ha a friss pletykák beigazolódnak.

Ming-Chi Kuo egy friss bejegyzést tett közzé annak kapcsán, hogy a jelenlegi kilátások alapján mire számíthatunk 2025 második felében az iPhone 17 sorozatnál. Ezen belül is arra helyezte a hangsúlyt, hogy mit hoz majd az iPhone 17 Slim, ez ugyanis végre egy izgalmas újdonságnak ígérkezik. Az elemző tudomására jutott információk szerint iPhone 17 Plus azért nem készül, mert a Plus modellek az eladásoknak legfeljebb az 5-10 százalékát tették ki, akárcsak korábban az iPhone Mini eszközök. Így más irányba indulnak el, és ennek eredményeként érkezik az iPhone 17 Slim.

Galéria megnyitása

Jelen állás szerint ez a mobiltelefon egyfajta kísérleti megoldás lesz, amiben az Apple több újítást is ki fog próbálni. A Slim névhez igazodva egy olyan készülékre kell számítani, ami nagyon vékony lesz, minden eddigi iPhone-hoz képest kecsesebb testet ölthet. Arról még nincs információnk, hogy mennyire fogják lefaragni, de nem lenne meglepő, ha az új generációs iPad Pro (M4) nyomdába eredne. Az innovatív megjelenés lesz az első ebben az esetben, és nem az, hogy a hardver tekintetében alkosson maradandót. Arra ott lesz a másik három tagja a kvartettnek.

Annak érdekében, hogy a vékony felépítés mellett is kellően erős legyen a szerkezet, egy speciális titán-alumínium keretet fog kapni. Nem lesz olyan mértékben titánból, mint az iPhone 17 Pro és 17 Pro Max csúcsmodellek, de ahhoz kellően erőt lesz az új ötvözet, hogy a megfelelő merevségről és a tömegcsökkentésről gondoskodjon. A normál iPhone 17 marad majd az egyszerű alumíniumötvözet keretnél, oda már nem jut a titánból.

Az ultravékony iPhone 17 6,6 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik majd, ami 2740 x 1260 képpontos felbontást fog nyújtani. Az Apple A19 rendszerchipet használja majd, ami egy hatékonyabb egység lesz a csúcsmodellekbe kerülő A19 Prónál. A Dynamic Island ugyanolyan lesz várhatóan, mint jelenleg, de ami nagyon érdekes a mostani pletykákban, hogy elvileg mindössze egyetlen kamerát fog felvonultatni a mobil. Az olcsó iPhone SE modellekhez hasonlóan egyáltalán nem lesz társkamerája. Az így megspórolt hely egy vékony dizájnnál a tervezők például egy nagyobb akkumulátor beépítésére fordíthatják.

Galéria megnyitása

A Ming-Chi Kuo által elmondottakban még egy érdekesség van, hogy elvileg itt már az Apple a saját tervezésű 5G mobil hálózati modemet vetheti be. Ezt a cég nagyon hosszú ideje fejleszti, és többször is csúszott vele. Így meglepőnek éppen nem nevezhető, ha végre elkészül vele.

De mi értelme lehet egy fapadosabb, de ultravékony mobiltelefon kifejlesztésének napjainkban? Nos, az Apple talán az iPhone 17 Slimmel sem fog nagyobb eladási sikert összehozni, mint az iPhone Plus modellekkel eddig, de ki tud próbálni olyan technológiákat élesben, amik később jól jöhetnek. A cég állítólag 2026-ban fogja piacra dobni az első hajtogatható iPhone-t, és ott kénytelen lesz minden eddiginél vékonyabb dizájnt alkotni. Az iPhone 17 Slim pedig eddig is egy jó tanuló eszközt jelenthet. És még az sincs kizárva, hogy a végén sikeres lesz a jelenlegitől eltérő dizájn.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére