Az Egyesült Államok sem fenékig internet

Az Egyesült Államok sem fenékig internet

Jóllehet az Egyesült Államok a számítástechnika és a világháló őshazája, ennek ellenére - mint egy nemrégiben készült felmérésből kiderült - az amerikai háztartások több mint egyharmada nem rendelkezik széles sávú internet-hozzáféréssel. A szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) vizsgálata szerint a lakosság 35 százaléka nem tud gyors kapcsolaton keresztül csatlakozni az információs sztrádához, mivel sokallja ennek árát - idézi a tanulmányt a Washington Post.

A vizsgálatot az amerikai kongresszus megrendelésére készítették, az FCC az eredmények alapján javaslatokat tervez kidolgozni arra, hogyan lehetne még szélesebb körben elérhetővé tenni a széles sávú internet-összeköttetést. Felmerült például a mobil internetezésre rendelkezésre álló frekvenciatartomány bővítése. A szervezet szakemberei szerint ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az USA-ban és javuljon az ország exportképessége, biztosítani kell, hogy minden amerikai képes legyen bekapcsolódni a digitális gazdaság működésébe - mondta Julius Genachowski, az FCC elnöke.

Az ötezer fős vizsgálat szerint a gyors összeköttetéssel nem rendelkezők 36 százaléka drágának tartja a komputereket és a hozzáférés havi díját. Ezek fele ugyanakkor mégiscsak előfizetne, ha a havi kiadást 25 dollárból megúszhatná, és szinte mindegyikük ezt tenné, ha csak 10 dollárt kellene fizetnie. Jelenleg az USA-ban átlagosan 41 dollár a havi előfizetési díj. Korlátozza viszont az internethasználat terjedését, hogy a gyors kapcsolattal nem rendelkezők általában nehezen boldogulnak a számítógépekkel, egy részük attól tart, hogy valami kára származik az internet használatából, másik részük nem tartja fontosnak, hogy legyen gyors internetkapcsolata.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward