Az egészéségmegőrzés felé veszi az irányt a Nokia

A finn vállalat felvásárolja a Withingst, a jövőben (az IoT terjedésével) így szeretne hozzájárulni a felhasználók életének jobbá tételéhez.

Az egészéségmegőrzés felé veszi az irányt a Nokia

A Nokia közleményben számolt be arról, hogy a tervek szerint hamarosan felvásárolnák a Withings S.A.-t. A különböző „smart” kiegészítőkkel foglalkozó cég a finnek szerint hasznos tagja lehet a jövőben a vállalatnak, és az akvizíció folyamata már el is kezdődött.

A Nokia az elmúlt néhány évben sok változáson ment keresztül, melyek következtében a korábban szerteágazó profiljuk lényegében főleg a kommunikációs iparágra „olvadt” – leszámítva néhány kisebb mellékszálat. Ezúttal viszont úgy döntöttek a finnek, hogy ideje bővíteni is valamelyest a portfóliójukat, ennek jegyében fogják hamarosan teljes egészében megvásárolni a Withingst. A Withings neve a viselhető kiegészítők révén vált ismerté, azon belül is a több hónapos üzemidővel kecsegtető „okosóra” az, amivel felhívta magára annak idején a figyelmet a francia alakulat. A 2008-ban alapított, párizsi székhelyű vállalat számos szegmensben kínál már okostelefonokkal kommunikáló eszközöket. Általánosságban az egészségmegőrzésre szolgálnak a termékeik, és ez keltette fel a Nokia figyelmét is.

A Nokia célja, hogy a világon élő embereket egészségesebbé, boldogabbá és persze produktívabbá tegye azokkal a termékekkel, amik pillanatnyilag még a Withings nevéhez köthetőek, de hamarosan már a Nokiához fognak tartozni. Tehát a Nokia szeretné kivenni a részét a modern, kapcsolt élethez kötődő egészségmegőrzésből, és úgy ítélte meg, hogy egy felvásárlás a lehető legegyszerűbb módja ennek. A Withings kínálatában a már említett okosóra mellett van más fitneszkiegészítő is, így például a Go vagy a Pulse Ox, ami a pulzust és a véroxigén szintet is képes figyelemmel kísérni az edzések során. Ezen felül akad még a zászlaja alatt többféle mérleg (szobai és babáknak tervezett), vérnyomásmérő, sőt mi több, még egy többszörösen díjazott, szabadalmaztatott technológiákra épülő testhőmérő, lázmérő eszköz is.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai azt mutatják, a szív- és érrendszeri betegségek okozzák manapság a legtöbb problémát, több mint egy milliárd embert kezelnek a világon magas vérnyomás miatt. Tizenkét emberből pedig egy már biztosan cukorbetegségben szenved a felnőttek körében, ami szintén egy szomorú számadat a WHO-tól – 1980 óta a négyszeresére növekedett a diabéteszesek száma. A Healthcare iparág, vagyis az egészségmegőrzés a finnek szerint robbanásszerű növekedésnek fog indulni a következő években az IoT (dolgok internete) térnyerésével. Elemzők előrejelzései szerint a mobil egészségügy évente 37%-os növekedésen fog átesni a következő öt évben. Szóval mondhatni jó üzleti potenciál van ebben a szegmensben, így érthető az is, hogy a Nokia örömmel veti bele magát.

A felvásárlás során 170 millió euró cserél majd gazdát, és a felek bíznak benne, hogy hamar nyélbe üthetik az üzletet. Amennyiben minden a tervek szerint halad, és az illetékes hatóságok rendben találnak mindent, akkor a Withings már a következő negyedévben beolvadhat a Nokiába. Arról nem esett szó a finnek hivatalos közleményében, hogy terveznek-e átszervezéseket, vagy egyelőre minden marad a régiben a Withings háza táján, ahol egyébként a kb. 200 alkalmazott dolgozik (van központja Franciaországon kívül Hongkongban és az Egyesült Államokban is).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward