Az eddigieknél olcsóbb, 108 MPixeles kamerával szerelt mobil jön a Xiaomitól

Előre láthatólag a Redmi termékvonalnak a tagja lesz az az eszköz, ami kedvezőbb árazás mellett szállíthat 108 megapixeles képalkotót.

Az eddigieknél olcsóbb, 108 MPixeles kamerával szerelt mobil jön a Xiaomitól

A Xiaomi volt az első, aki piacra dobott okostelefont 108 megapixeles kamerával, és hamarosan pedig a Xiaomi lehet az, aki a legolcsóbb mobilt elkészíti ilyen felbontású képszenzorral. Azt meg nem lehet tudni, hogy milyen modellről beszélhetünk majd, de talán a Redmi márkanév alatt fog jönni a szerkezet.

A legtöbb okostelefonnak összeadva sincs 108 megapixelnyi felbontású kamera, a Xiaomi viszont már azon dolgozik, hogy egy megfizethetőbb okostelefont alkosson ilyen szenzorral. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen érzékelőt fog használni a cég, de nem lenne meglepő, ha a Samsung legújabb fejlesztését venni igénybe.

Galéria megnyitása
Xiaomi Mi Note 10

A dél-koreai alakulat a Xiaomival közösen hozta létre tavaly az ISOCELL HMX-et, ami a legelső 108 MPixeles szenzor volt okostelefonok számára. Ezt követte az ISOCELL HM1, amit főleg a Samsung alkalmazott eddig, és a napokban pedig a vállalat előrukkolt az ISOCELL HM2-vel, mely az eddig legkisebb 108 megapixeles egység lett a világon. És mivel itt már a szenzor szerényebb méretű, így jó eséllyel olcsóbban lehet hozzájutni.

Az mindenképpen jó hír, hogy ilyen modern technológiai megoldás elérhetőbb ársávba kerülhet, az viszont már negatívumként jegyezendő meg ennek kapcsán, hogy a kisebb pixelekkel általában nehezebb ugyanolyan képminőséget nyújtani. Szóval a Samsung 0,7 mikronos fejlesztése (ISOCELL HM2) elképzelhető, hogy azért elmarad majd a minőségét tekintve a korábbi, 0,8 mikronos megoldásaitól (ISOCELL HMX és HM1).

Galéria megnyitása
Xiaomi Mi 10 5G

Az egyelőre még ismeretlen eszköz a Gauguin Pro kódnéven fut, és jó eséllyel lesz majd ebből egy szerényebb változat is a Pro jelzőt elhagyva, ennél pedig egy 64 megapixeles szenzort használhat majd fel a Xiaomi fejlesztőcsapata.

Abból kiindulva, hogy a Redmi termékkínálatban milyen kiválóságok jelentek meg az utóbbi időben, nem lennénk meglepve, ha a megfizethetőbb, 108 MPixeles kamerával szerelt eszköz is a Redmi márkajelzés alatt futna be. Az okostelefon már 400 dollárnál is olcsóbb lehet majd a döbbenetes felbontású kamerával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap