Az e-könyvek piacán próbálkozik a Microsoft?

Meglepő fordulat a Barnes & Noble és a Microsoft együttműködése.

Az e-könyvek piacán próbálkozik a Microsoft?

A Microsoft tavaly még szabadalomsértéssel vádolta meg a Barnes & Noble-t, ugyanis véleményük szerint a Nook névre keresztelt e-köny olvasó több szabadalmat is sért. A felek azóta úgy tűnik, megegyeztek szabadalmi kérdésekben, sőt, együttműködésbe is kezdtek.

A Microsoft nemrégiben 300 millió dollárt fektetett a Barnes & Noble e-könyvekkel foglalkozó leányvállalatába, így a cég az 1,7 milliárd dollár értékű, Newco névre hallgató üzletágban 17,6%-os részesedésre tett szert.

Az együttműködés keretén belül elkészül egy NOOK névre hallgató, Windows 8-ra szánt e-könyv olvasó szoftver, így a jövőben a Barns & Noble e-könyv áruházának kínálatát a felhasználók még nagyobb tábora érheti majd el. A választékban az e-könyvek mellett magazinok és újságok digitális változatai is jelen lesznek.

A vállalatok a tanároknak és a diákoknak az újonnan alakult Newco-n keresztül a piacvezető NOOK Study szoftver segítségével teszik lehetővé a különböző digitális oktatóanyagokhoz való hozzáférést, illetve ezek terjesztését.

Hogy a későbbiekben készülhetnek-e olyan NOOK e-könyv olvasók, amelyeken a Windows 8 ARM platformra készített kiadása foglal majd helyet? Nos, ez egyelőre rejtély. Az viszont biztos, hogy a kicsi, könnyű, olcsó és hardver tekintetében nem túl erős eszközök nem igazán alkalmasak a Windows 8 élmény biztosítására, egy erős vas mellett pedig az akkumulátoridő is csökken. Talán pont ezért, de egyelőre nem is tűnik úgy, hogy a Microsoft foglalkozna ezzel a kérdéssel, inkább az új szoftverre koncentrálnak.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward