Az autóipar és a gyógyászati eszközök felé kacsintgat az Apple?

A pletykák szerint a cég az új területek feltérképezésével már a jövőre készül, amikor az okostelefonok és a táblák piacán jelenleg tapasztalható növekedés lendülete jelentősen elkezd mérséklődni.

Az autóipar és a gyógyászati eszközök felé kacsintgat az Apple?

Az okostelefonok és a táblák szegmensében már megfigyelhető, hogy a korábban tapasztalt hatalmas növekedés lendülete mérséklődik. Persze ezekben a szegmensekben még mindig sokkal jobb a helyzet, mint a számítógépek piacán, de a lendület kétségtelenül fogyóban van, amire hamarosan reagálnia kell a piacnak.

Az Apple a jelek szerint már keresi is az alternatív területeket, amelyek akkor jöhetnek jól, ha az okostelefonok és táblák piacán már nem lesz kielégítő a növekedés mértéke. Az új területek közül kettőről már le is rántották a leplet a pletykaforrások: az egyik az autóipar, a másik pedig az egészségügyi, illetve gyógyászati eszközök szegmense.

Az autóipar iránti érdeklődés abszolút nem meglepő, hiszen ezzel kapcsolatban már több pletyka is érkezett. Ennél érdekesebb, hogy az Apple illetékesei tavaly tavasszal találkoztak a Tesla elnök-vezérigazgatójával, Elon Musk-kal, méghozzá az Apple cupertino-i központjában. Arról nem szivárgott ki pontos információ, hogy miről tárgyaltak a felek, de az esemény beindította a pletykagyárak fantáziáját: egyesek már arról beszélnek, hogy az Apple a Tesla felvásárlására készül, ami a dolgok jelenlegi állása szerint elég meredek fikciónak tűnik.

Az Apple ezzel egy időben az egészségügyi eszközök szegmensét is vizsgálja, ahol különböző érzékelőkkel ellátott eszközöket kínálna a nem is oly távoli jövőben. Ide kapcsolódik, hogy a legutóbbi értesülések szerint a vállalat okosórája, amit egy ideje iWatch néven emlegetnek, tartalmazhat majd egy érdekes technológiát, amellyel a rendszer képes lesz a szívroham előrejelzésére. A technológiával kapcsolatban annyi tudható, hogy az artériában áramló vér által generált hangokat figyeli és ezek elemzésével figyelmeztetni tudja a felhasználót egy esetleges szívrohamra. A technológia pontos működése egyelőre nem ismert, de ha a pletyka igaz, akkor igen-igen hasznos "szolgáltatásról" van szó.

Ami a Tesla lehetséges felvásárlását illeti, ez egy egyelőre meglehetősen érdekes téma, aminek túl sok valóságalapja nincs. Sokkal valószínűbb az, hogy a felek szoros együttműködésbe lépnek majd egymással – igaz, az Apple rendelkezik megfelelő pénzeszközzel ahhoz, hogy egy nagyobb volumenű felvásárlást is gond nélkül megejtsen.

A vállalat nem túl meglepő módon egyelőre nem kívánta kommentálni a fenti értesüléseket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward