Az ASUS Z68-as alaplapjaihoz is jár majd a Virtu

Úgy tűnik, hogy a LucidLogix Virtu névre keresztelt GPU virtualizációs szoftvere szépen lassan meghódítja az egész alaplap piacot. Az Intel korábban elsőként ismerte el, hogy alkalmazni fogja Z68-as alaplapjainál a Virtu alkalmazást, majd nem sokkal ezután az MSI is hivatalos közleményt adott ki, amelyben a gyártó elismerte, hogy egyes Z68-as lapkakészlettel szerelt alaplapjaihoz mellékeli a Virtu szoftvert.

Az ASUS Z68-as alaplapjaihoz is jár majd a Virtu

Úgy tűnik, hogy a LucidLogix Virtu névre keresztelt GPU virtualizációs szoftvere szépen lassan meghódítja az egész alaplap piacot. Az Intel korábban elsőként jelentette be, hogy alkalmazni fogja Z68-as alaplapjainál a Virtu alkalmazást, majd nem sokkal ezután az MSI is hivatalos közleményt adott ki, amelyben a gyártó elmondta, hogy egyes Z68-as lapkakészlettel szerelt alaplapjaihoz mellékeli a Virtu szoftvert.

Most egy újabb neves alaplapgyártóról, az ASUS-ról is kiderült, hogy egyes Z68-as alaplapjaihoz bizony járni fog az említett alkalmazás. A jó hírről a LucidLogix hivatalos sajtóközleménye árulkodik, amelyben örömmel újságolják, hogy a Virtu alkalmazók köre újabb gyártóval bővült.

Mint azt már bizonyára sokan tudják, a Virtu lényege abban rejlik, hogy a Sandy Bridge processzorban lapuló második generációs Intel HD Graphics videó vezérlő, valamint AMD vagy Nvidia videokártyák használatával egy különleges hibrid rendszer hozható létre, amely alacsony terhelés alkalmával az integrált videó vezérlőre, míg játék, vagy egyéb GPU intenzív alkalmazás futtatásakor a videokártyára vagy videokártyákra támaszkodik. A módszer segítségével egyrészt energiát takaríthatunk meg, másrészt pedig akkor is használhatjuk a Sandy Bridge hardveres gyorsítás mellett üzemelő QuickSync videó transzkódoló technológiáját, ha a rendszerben külön videokártya is elhelyezkedik. A technológia kiaknázásához az alaplap bármelyik videó kimenetére kell rákapcsolnunk az adott monitort, a Virtu pedig elvégzi a többi feladatot. Azt, hogy éppen melyik videó vezérlőre támaszkodjon a rendszer, profilok alapján dönti el a szoftver.

A fizetős Virtu  - amelynek licencdíja az adott alaplap árában is jelentkezni fog - alternatívájaként már készül az AMD és az Nvidia műhelyében a két Virtu konkurens, amelyek ingyenesen elérhetőek lesznek, és amelyek természetesen csak az adott videokártya gyártójának termékeivel lesznek kompatibilisek. Az Nvidia megoldásáról - amely egyébként Synergy névre hallgat, és az idei Computex alkalmával mutatkozik be - már érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward