Az ASUS különlegességei tábla PC és okostelefon témában

Az ASUS illetékesei egy, a Computex alkalmával tartott sajtótájékoztatón meglehetősen érdekes termékről rántották le a leplet: a szóban forgó újdonság nem más, mint egy okostelefon/tábla PC hibrid konfiguráció, amellyel kapcsolatban még nagyon titkolóznak a cégnél. A különlegesség mellett a korábban már bemutatott MeMo frissített kiadásáról, valamint az Eee Pad Slider-ről is érkeztek új hírek.

Az ASUS különlegességei tábla PC és okostelefon témában

Az ASUS illetékesei egy, a Computex alkalmával tartott sajtótájékoztatón meglehetősen érdekes termékről rántották le a leplet: a szóban forgó újdonság nem más, mint egy okostelefon/tábla PC hibrid konfiguráció, amellyel kapcsolatban még nagyon titkolóznak a cégnél. A különlegesség mellett a korábban már bemutatott  MeMo frissített kiadásáról, valamint az Eee Pad Slider-ről is érkeztek új hírek.

[bold]Érkezik a Padfone

[/bold]A gyártó ezzel az érdekes névvel illeti azt a konfigurációt, amely tulajdonképpen nem tekinthető másnak, mint egy tábla PC/okostelefon hibrid megoldásnak. A koncepció lényege annyi, hogy a tábla PC konfiguráció hátulján van egy ajtó, amely mögött egy dokkolót találunk. Erre a dokkolóra kell csatlakoztatni a 4,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott oskotelefont, ha a rendszert hagyományos tábla PC-ként kívánjuk használni. Az ajtó zárható, így nem kell attól félnünk, hogy az okostelefon esetleg kiesik. Tábla PC módban az okostelefon hardverét használhatjuk, viszont itt már az okostelefonéval ellentétben egy nagyobb méretű, 10,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelző áll rendelkezésre, plusz rendszer egy beépített akkumulátort is tartalmaz, amellyel az okostelefon akkumulátora is tölthető (és persze ez üzemelteti a képernyőt).

Az adattárolásról, a 3G támogatás biztosításáról és a számítási teljesítmény biztosításáról tehát maga az okostelefon gondoskodik, az extra itt a nagyméretű érintőkijelzőben és a plusz akkumulátorban, illetve plusz csatlakozókban keresendő. 

Attól függően, hogy éppen melyik módra van szükségünk, könnyedén válthatunk az okostelefon dokkolóba helyezésével, illetve kivételével.

Okostelefon módban a Padfone ugyanúgy használható, mint egy átlagos okostelefon. A rendszer specifikációit egyelőre titkolják az ASUS illetékesei, mindössze annyit lehet tudni, hogy operációs rendszerként Androidot használ majd a Padfone. A koncepció meglehetősen érdekes, de hogy kereskedelmi forgalomban is elérhető termék mikor lesz belőle, az egyelőre rejtély.

[bold]Érkezik végre az Eee Pad Slider

[/bold]Az ASUS illetékesei a különleges hibrid konfiguráció mellett egyéb termékekről is szót ejtettek a sajtótájékoztató alkalmával. Az információk szerint a cég még ebben a hónapban megkezdi majd Eee Pad Slider névre keresztelt tábla PC konfigurációjának szállítását, ami nem sokkal ezután elérhetővé is válik. Az Eee Pad Slider - amelyről bővebb információk itt találhatóak - tulajdonképpen az Eee Pad Transformer koncepcióját követi majd, azaz rendelkezni fog billentyűzettel, ám a két termék között lényeges különbség, hogy míg az Eee Pad Transformer esetében a billentyűzet külön lecsatolható kiegészítőként volt elérhető, addig az Eee Pad Slidernél már beépített, kicsúsztatható billentyűzetet fognak használni.

[bold]Szemüvegnélküli 3D támogatással jön a friss Eee Pad MeMO

[/bold]Az Eee Pad MeMO-ról szintén olvashattunk már korábban: a termék egy 7 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott kis tábla PC, amely mostantól szemüvegnélküli 3D támogatást kínáló LCD kijelzővel bír. Az LCD kijelző szerepét természetesen egy IPS alapú érintőkijelző tölti be, amely mind ujjal, mind pedig érintőceruzával vezérelhető lesz. Ez utóbbi készülék esetében még nem tudható, hogy pontosan mikor és mennyiért lesz megvásárolható, de az már azért tudható, hogy nagyjából milyen specifikációkkal fog érkezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward