Az ASUS különleges P67-es alaplapjai

Az ASUS illetékesei Londonban bemutatták a gyártó majdani P67-es alaplap kínálatának krémjét. Az újdonságok között találunk egy RoG (Republic of Gamers – Játékosok Szövetsége) és egy TUF (The Ultimate Force) sorozatú újdonságot is.

Az ASUS különleges P67-es alaplapjai

Az ASUS illetékesei Londonban bemutatták a gyártó majdani P67-es alaplap kínálatának krémjét. Az újdonságok között találunk egy RoG (Republic of Gamers – Játékosok Szövetsége) és egy TUF (The Ultimate Force) sorozatú újdonságot is.

Az új alaplapok között összesen négy különböző modellt találunk: a RoG sorozatú Maximus IV Extreme-et, a TUF sorozatba tartozó Sabertooth P67-et, valamint a P8P67 Deluxe modellt és egy P8P67-es típusjelzéssel ellátott újdonságot. Az alaplapok esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian az Intel P67-es lapkakészlete köré épülnek, LGA-1155-ös processzorfoglalattal rendelkeznek és az Intel Sandy Bridge architektúrája köré épülő processzorok fogadására lettek felkészítve.

A Maximus IV Extreme alaplap elődeihez hasonlóan ezúttal is az extrém tuning szerelmeseit, valamint a hardcore játékosokat próbálja majd lenyűgözni. Az alaplap nem kevesebb, mint négy darab PCI Express 2.0 x16-os slotot kínál, amelyekhez egy PCI-E híd chip is tartozik, hogy a rendszer sávszélességben se szenvedhessen hiányt. A három- és négyutas SLI, illetve CrossfireX rendszerek építésére is kiválóan alkalmas alaplap négy darab USB 3.0-s és négy darab SATA 6 Gbps-os portot hordoz magán és a RoG család tagjainál már megszokott szolgáltatásokat is tartalmazza majd (pl.: RoG Connect).

A TUF sorozatból a Sabertooth P67-es példány érkezik majd. Ez az alaplap rendkívül strapabíró felépítéssel rendelkezik és minőségi alkatrészeket tartalmaz. A megszokott kerámia hűtőbordák mellett kissé szokatlannak tűnik az alaplapon elhelyezett fekete védőborítás (Tactical Vest), amely az alaplap alkatrészeit hivatott megvédeni. Ez az alaplap már csak két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot tartalmaz majd, amelyek kétutas SLI vagy CrossfireX rendszer építésére alkalmasak.

Az extrém sorozatú termékek után vessünk néhány pillantást a P8P67-es és P8P67 Deluxe modellekre is. A P8P67 Deluxe két darab PCI Express 2.0 x16-os slottal érkezik és így kétutas CrossfireX vagy SLI támogatást kínál. Az alaplap két darab SATA 6 Gbps-os, hat darab SATA 3 Gbps-os és két darab USB 3.0-s porttal érkezik, utóbbiak előlapi kivezetéshez alkalmazható tüskesor formájában lesznek jelen. A termékhez jár majd egy 3,5 hüvelykes bővítőhelyre illeszkedő USB3.0-s kis ház is, amelyről egyelőre bővebb információk nem érkeztek. A rendszer a felsoroltakon kívül Gigabites Ethernet vezérlővel, Bluetooth támogatással, valamint 8+2 csatornás HD audió vezérlővel is el lesz látva. A P8P67-tel kapcsolatban annyi tudható, hogy ez a modell a Deluxe kiadás karcsúsított változata lesz, azaz a Deluxe-hoz képest jó néhány extrától megszabadítják.

Árak tekintetében is érkeztek információmorzsák. A Maximus IV Extreme várhatóan 300 dollárba kerül majd, míg a P8P67 Deluxe-ért 220 dollárt, a P8P67-ért pedig 150 dollárt kell majd letenni az asztalra. A különleges felépítéssel érkező Sabetooth P67 ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward