Az ASUS is kacsintgat a viselhető eszközök piaca felé

A vállalat egyelőre megvárja, hogyan fogadja a piac az újfajta eszközöket, majd a reakció alapján eldől, készít-e viselhető eszközöket.

Az ASUS is kacsintgat a viselhető eszközök piaca felé

A zsebre vágható hordozható készülékek - vagyis az okostelefonok - esetében már nem igazán él az újdonság varázsa: az eszközök annyira mindennapjaink részévé váltak, hogy már nem mondhatóak extrém különlegességnek - persze ez alól kivételt képeznek azok a példányok, amelyek szupervékonyak, mégis hatalmas teljesítményt rejtenek és/vagy extrém felbontású kijelzőt alkalmaznak. Ideje hát, hogy új kincsesbánya után nézzenek a gyártók: a következő nagy dobást a viselhető eszközök képviselhetik, amennyiben fogadtatásuk kellően pozitív lesz.

Viselhető eszközök alatt többféle terméket is értünk: ide sorolhatóak például az okos szemüvegek - mint például a Google Glass -, de ezt a tábort erősítik az okos órák is. Utóbbiak körül hatalmas a tolongás, ugyanis több gyártó is lát fantáziát e termékcsoportban. Korábban több vállalatról kiderült, hogy tervezi okos óra gyártását: ilyen cég a Microsoft, a Samsung és az Apple is - hogy csak néhány nagy nevet említsünk.

A jelek szerint a neves gyártók táborába az ASUS is beléphet a nem is oly távoli jövőben, legalábbis Focus Taiwan munkatársainak erről beszélt a vállalat elnöke, Jonney Shih. A vezető szerint a viselhető eszközök szegmense innováció tekintetében egy rendkívül kritikus szektor lesz. Az ASUS-nál házon belül már foglalkoznak e területtel, ám a jelek szerint egyelőre csak a tapogatózás megy, konkrét termék készítése még nincs tervbe véve. A jelek szerint az ASUS kivárásra játszik: a piac felfedezését meghagyja a riválisoknak és majd csak akkor száll versenybe vetélytársai ellen, amikor a viselhető eszközök iránt komolyabb piaci kereslet mutatkozik.

A stratégia meglehetősen bölcsnek tűnik, ugyanis az első generációs termékek jó eséllyel kevéssé lesznek vonzóak - már csak azért is, mert első körben kellő tapasztalat hiányában a gyártók többsége úgyis csak tapogatózni fog, hogy mi lehet az az ütőképes recept, amivel a vásárlókat sikerül megnyerni. Egyszóval az első generációs okos órák aligha jelentenek majd veszélyt az okostelefonokra, amelyek az emberek többségénél egy ideje már a karórát is helyettesítik. Rövidesen kiderül, helyes-e a gondolatmenet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward