Az ASUS is bemutatta saját OnHub routerét

A rendhagyó formavilággal rendelkező router nagyon gyors, nagyon okos és remekül illik a modern nappalikba.

Az ASUS is bemutatta saját OnHub routerét

A Google még augusztusban rántotta le a leplet speciális útválasztójáról, amelynek elkészítésében a TP-Link szakemberei segédkeztek, most pedig az ASUS is lerántotta a leplet saját megoldásáról, az OnHub SRT-AC1900-as modellről.

Az új router a Google és a TP-Link közös megoldásához hasonlóan rendhagyó dizájnt alkalmaz, amellyel a tervek szerint könnyebben beleolvadhat a modern nappalik berendezésébe. A henger alakú router belsejében speciális elrendezésben helyezkednek el az antennák, amelyek körben sugározva nagy lefedettséget és stabil vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak a különböző eszközök számára. Az új router az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül maximum 1300 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig maximum 600 Mbps-os sávszélességet kínál, azaz abszolút nem nevezhető vérszegény megoldásnak. A MiMO támogatással is ellátott antennarendszer egyaránt 3 x 3 konfigurációban szolgálja ki a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományt.

A rendszer extraként Wave Control szolgáltatást is kínál, ami segít, hogy az adott okostelefont, noteszgépet vagy egyéb eszközt egy mozdulattal a leggyorsabb kommunikációs sávra állítsuk, ha valami miatt gyorsan extra sávszélességre van szükségünk – ehhez elég elhúzni a kezünket a router felett és az adott eszköz kiszolgálása egyből prioritást élvez. A termék tetején fényérzékelőt helyeztek el, ami egyebek mellett az említett funkció biztosításáért is felel – plusz segít abban is, hogy a router világítása a környezeti fény erősségéhez igazodjon. A vezetékes kapcsolatokról egy Gigabites LAN port, valamint egy Gigabites WAN port gondoskodik, a csatlakozók sorát pedig egy USB 3.0-s port zárja.

A 800 grammos router Bluetooth Smart támogatással is rendelkezik, sőt, a Weave és a Zigbee protokollt használó eszközökkel is képes kommunikálni, így az adott "okos otthon" különböző kiegészítői is elérhetőek rajta keresztül. Az újdonság 4 GB-nyi tárhellyel rendelkezik, ami rengeteg frissítés és új funkció fogadására biztosít lehetőséget. A router alján egy 3 wattos hangszóró is lapul, ami megkönnyíti a router és az adott androidos eszköz összekapcsolását a Google On appon keresztül – a hangszóró speciális audio jeleket bocsát ki a párosítás könnyű és gyors lebonyolításához. Az említet okostelefonos appon keresztül a router minden fontos beállítása kényelmesen és gyorsan elérhető, csak úgy, ahogy a korábban bemutatott routernél.

A 132 x 127 x 200 milliméteres mérettel rendelkező ASUS OnHub SRT-AC1900-as router már előrendelhető néhány kiválasztott kereskedőnél, plusz a Google Store-ban is feltűnt, ahol 220 dolláros áron szerezhető be.

Az ASUS és a Google együttműködéséből született újdonság egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén kapható, az pedig rejtély, hogy egyéb térségekben pontosan mikor válik elérhetővé, így várható hazai végfelhasználói ára sem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward