Az ASUS bepereli a rivális alaplapgyártókat?

A probléma forrása, hogy a versenytársak engedély nélkül alkalmazzák az ASUS OC Socket szabadalmát.

Az ASUS bepereli a rivális alaplapgyártókat?

Nemrégiben, mikor bemutattuk az ASUS X99-es alaplapkínálatát, említést tettünk a vállalat meglehetősen érdekes, tuingosokat segítő megoldásáról, az OC Socketről. A megoldás lényege, hogy az LGA-2011-3-as processzorfoglalatot a gyártó néhány extra érintkezővel látta el, amelyek segítenek a stabilitás növelésében, amennyiben extrém tuningra kerül sor.

Az extra érintkezők stabilabb feszültséget, magasabb DDR4-es memória-órajelet és alacsonyabb késleltetéseket eredményeznek, ha extrém tuningra kerül sor – például folyékony nitrogénnel zajló rekorddöntésre –, legalábbis a marketinganyag ezt állítja róluk. Úgy tűnik, az OC Socket egy szabadalmaztatott eljárás, amit az ASUS házon belül fejlesztett ki, ennek ellenére a rivális alaplapgyártók is alkalmazzák.

Fotó: rog.asus.com

A DigiTimes szerint az ASUS nem nézi jó szemmel a szabadalomsértést. További érdekesség, hogy a szabadalmat a jelek szerint az alkatrészgyártó lánc tagjai szivárogtatták ki – így nyílt lehetősége a többi nagy alaplapgyártónak az újítás alkalmazására. Az ASUS a fentiek miatt éppen azt fontolgatja, indítson-e pert a szabadalmát jogtalanul alkalmazó riválisok, azaz az ASRock, az MSI és a Gigabyte ellen.

Reméljük, hamarosan hivatalos sajtóközleményt is kiad a témában a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward