Az ASUS bemutatta a világ legkisebb USB-s WiFi routerét

Az új WL-330NUL Pocket Router jelenleg a legkisebb, teljes funkcionalitású vezetéknélküli útválasztó a Földön.

Az ASUS bemutatta a világ legkisebb USB-s WiFi routerét

Az Asus bemutatta legfrissebb hálózati termékét, mely nemes egyszerűséggel "a világ legkisebb routere" címre pályázik, és 99,99 %-os bizonyossággal el is nyerte azt. A koncepció azért került előtérbe, mert a gyártó szeretett volna egy olyan routert létrehozni, amit az emberek zsebre téve bárhol és bármikor elővehetnek, és egy PC vagy egy notebook, valamint egy USB felület (és egy internetkapcsolat) segítségével máris képesek egy vezeték nélküli hálózat létrehozására. Nyilván egy átlagos méretű útválasztóval nem szívesen tömnénk meg az ingzsebünket, de a WL-330NUL modell nem nagyobb, mint egy hagyományos méretű pendrive, és tömege is mindössze 25 gramm.

A WL-330NUL kapcsán tehát nem túlzó a "Pocket Router" kifejezés. Ez az apró kis csoda egy ethernet porton keresztül csatlakozik a vezetékes hálózathoz, amelyről az internetkapcsolatot néhány lépést követően már képes is vezeték nélküli módon közzétenni  rengeteg eszköz számára, a 802.11b/g/n Wi-Fi  szabványokat egyaránt támogatva, így a sebességgel sem lesz problémánk. Ami szintén nagyon fontos, hogy a "routerke" tápellátásához nincsen szükség hálózati adapterre, az éltető energiát az USB aljzaton keresztül nyeri, ami a kompaktság és a mobilitás szempontjából létfontosságú.

Sajnos a vállalat egyelőre nem nyilatkozott a WL-330NUL Pocket Router árazásával kapcsolatban, de annyit elárultak, hogy a következő hónaptól az eszköz a megszokott helyeken és csatornákon már elérhető lesz. Ami esetleg még aggódásra adhat okot, hogy a router "hatósugárát" illetően szintén nincs hivatalos adat, amely a méretből adódóan vélhetően nem tudja elérni egy hagyományos asztali router lefedettségi képességeit, ugyanakkor van egy olyan érzésünk, hogy erre az ASUS is gondolt, és meg tudta oldani úgy  a kérdést, hogy arra, amire ez a különlegesség ki lett találva, a jelerősség tekintetében is gond nélkül alkalmas legyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward